Snap
  • Kind
  • Mama
  • Nieuws
  • trots
  • slordig
  • behulpzaam

Ik durf het niet te zeggen

Elk kind moet gewoon kind kunnen zijn. Leren doen ze het uiteindelijk allemaal. Op hun eigen tempo en hun eigen manier.
6 jaar geleden

Soms mogen we echt wel gewoon onwijs trots zijn, of eh vaak. Ook dochter verteld weleens dat een ander iets sneller of beter doet, en dan zeggen we ook dat ieder mens zijn beste punten heeft. Zij is gek op lezen en is hier goed in, als ze dan (onzeker als dat ze al kan zijn) zegt dat ze sneller leest dan is dat ook gewoon zo. Zo voeden wij op, en ja iedereen zwijgt weleens, maar het moet niet zo worden dat je altijd maar zwijgt omdat een ander ergens moeite mee heeft.

6 jaar geleden

Beste anoniem2017. Bedankt voor je reactie en het delen van je stukje herkenning in mijn verhaal. Deze vriendinnen zijn eerder kennissen dan vriendinnen, maar je hebt gelijk. Soms zwijg ik teveel. Ik druk mijn dochter elke dag op het hart dat ik trots op haar ben. Op alles van haar. Haar persoonlijkheid en haar kunnen. Ik leer haar ook dat het goed is als je trots op jezelf bent.

6 jaar geleden

Beste D_iana, bedankt voor je reactie. het is ook niet zo dat mijn dochter naar een ieder zwijgt, Ik heb haar ook zeker op het hart gedrukt dat ze trots mag zijn op wat ze kan en doet en dat ik elke dag weer ontzettend trots op haar ben. Mijn dochter wil graag andere helpen en ik merk dat dat gewoon soms verkeerd wordt gezien. Ik probeer haar dan te sturen om het iets anders aan te pakken, maar helpen doet ze nog steeds. Rekenen, in elk geval als het de tafels betreft, kan mijn dochter ook aardig goed. bedankt voor het delen van je herkenning. Ik ga zeker je blogs lezen!

6 jaar geleden

Te eerste vind ik het raar dat die moeder van het kindje dat minder goed leest, komt klagen bij de juf. Ik heb 2 kinderen allebei adhd, en de ene heeft dyslectie en de andere denken ze dat ze het heeft, maar daar zijn ze nog niet helemaal zover dat het getest kan worden. Ook mijn kinderen komen wel eens thuis met, die is veel beter in lezen of rekenen of iets anders. Dan leg ik gewoon uit dat hun waarschijnlijk ergens anders goed in zijn. Harder rennen bij de gymles ofzo. Ook vertel ik dat de basisschool les geeft op een niveau en dat ze later naar een school gaan waarbij ze meer op hun niveau zullen werken. Nu moeten ze al hard werken en leren, maar ook dat is een voordeel als je dat al kunt voor later. Ik vind het oprecht heel fijn voor je dat je kind het zo goed doet, en als het je echte vriendinnen zijn vind ik ook dat je daar af en toe best wel mag zeggen dat je daarop trots bent. Je hebt ook andere dingen die bij haar nog niet gaan hoe het bij andere wel gaat, als je die ook benoemd hebben zei misschien, ow dat gaat bij ons juist wel goed. Voor je dochter vind ik het jammer dat ze niet helemaal haarzelf kan zijn. Het is toch van de gekke dat je je schuldig moet voelen omdat jij of je kind iets wel goed kan.