{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ben op dit moment een beetje Sinterklaas moe!

Sinterklaas ouderwets familiefeest of gewoon veel cadeaus? Ik was.. ben nog steeds, maar twijfel op dit moment.. dol op het Sinterklaasfeest.

Afbeelding blog 'Ik ben op dit moment een beetje Sinterklaas moe!' Achtergrond blur afbeelding
Sinterklaas een ouderwets familiefeest of gewoon heel veel en vooral dure cadeaus? Ik was.. nou ja ben nog steeds, maar twijfel erg op dit moment.. dol op het Sinterklaasfeest. En ook dol op alle gekte er omheen. Ik volgde het Sinterklaasjournaal op de voet, de intocht op tv werd niet overgeslagen en alle programma's wat eraan verbonden was keek ik graag. Heb allerlei soorten speelgoed en boekjes van deze kindervriend. En fluit zo het wijsje van elk willekeurig Sint liedje. (De teksten blijven lastig..) Maar dit jaar is het allemaal een beetje anders. Lieke is vorig jaar op 30 november geboren. Maar 5 dec was wel bijzonder. We hadden het heel bewust met de familie al gevierd. En verder was er geen druk, want 6 dagen oud, dan hoef je echt je schoen niet te zetten of met een zak vol cadeaus aan te komen. Dit jaar vond ik het een drama! Heb de intocht op tv gemist. Zie geen enkel programma. Heb het gevoel dat we vooral heel veel moeten. Was druk met het regelen van een 1e verjaardag en dan moet er ook nog pakjesavond worden gevierd. De reclames vliegen om je oren en overal is het weer goedkoper. Dus je rent van de ene winkel naar de andere. En waarvoor? Geen idee, want wat moeten we (en vooral een kind van 1) met zoveel spullen. Alles is leuk, maar volgend jaar weer een jaar. Dan nog een datum bedenken wanneer je het met z'n allen kan vieren. kwamen we op 1 dec uit, een dag na de 1e verjaardag. Heerlijk zo'n cadeautjes festijn. En iedereen storte zich op de cadeaus. Ik miste het gezellige kneuterige sfeertje. En kon eerlijk gezegd geen cadeau meer zien! En dus gelijk besloten dat we het volgend jaar anders gaan doen. 5 december vieren we alleen op 5 december.  En alleen met ons gezinnetje. Lekker kneuterig in pyjama op de bank, met warme chocolademelk en een schaaltje met pepernoten. Papa die even naar de schuur moet om vervolgens op de deur te bonzen. Geen bergen met speelgoed, maar ook de handige pantoffels, sokken en nieuwe pyjama's. En iedereen een chocolade letter in de favourite smaak. Lekker zoals vroeger. De intocht bij ons in het dorp was daar in tegen voor deze mama wel geweldig. Ons kleine meisje (met pietenpet) genoot van de muziek en alle mensen er omheen. De Pieten vond ze maar raar, om het over die man met die baard maar niet te hebben. Maar ze genoot wel van de sfeer. (en de kruitnoten) Het hele dorp bij elkaar, weer of geen weer, om die gekke traditie van ons kleine kikkerlandje. En natuurlijk hoort daar ook het schoenzetten en pakjes avond bij. Maar wordt een beetje moe van al die hoeveelheden grote cadeaus. Niks mis met een chocolade letter en een handje pepernoten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je