Snap
  • Kind

Ik ben officieel verslagen! Mama is een loser.

Al dagen probeer ik te winnen en inmiddels zijn er al bijna twee weken gepasseerd. Ik geef het op, de handdoek ligt bijna in de ring.

Een week of twee geleden ging ik naar mijn werk. Net voordat ik weg wilde gaan zocht ik mijn sleutels. Ik kon ze in de haast niet vinden en mijn man was toch thuis, dus die kon gewoon open doen 's avonds. Die sleutels zou ik later wel zoeken. 

Eenmaal thuis ging ik op zoek. Ik vroeg mijn man of hij wist waar hij ze voor het laatst had gezien. Dat wist hij wel: Elfa had ze te pakken en liep ermee door de slaapkamer. Oké, dan liggen ze vast onder het bed, mispoes. In de kast misschien, in een schoen, in de wasmand, de prullenbak, de kattenbak? Nee hoor, nergens!

Ondertussen hebben we de woonkamer geverfd en behangen dus alles is van zijn plek geweest en nergens kwam een sleutel vandaan. In de keuken heb ik alle kastjes leeg gehad, alles van zijn plek, maar nee hoor, onvindbaar. 

In het begin deed ik nog pogingen om Elfa in mijn zoektocht te betrekken. Zij heeft ze immers ergens verstopt. Maar waar? Elfa weet het niet meer en ik weet ondertussen niet meer waar ik moet zoeken. 

Ik heb net weer in de slaapkamer gezocht op dezelfde plekken waar ik al had gekeken. Maar natuurlijk vind ik niets. Ik ben op het punt beland om op te geven. Dan moet ik dus op mijn werk een nieuwe inklok druppel aanvragen en die zijn niet goedkoop want je moet ook nog eens een boete betalen. En dat terwijl ik weet dat ze ergens moeten liggen! 

Ze zijn in huis maar waar?! Ik wil bijna opgeven, bijna. Maar ik laat me toch niet verslaan door een peuter met verstoppertje spelen?   

8 jaar geleden

Leuk humoristisch stukje. Maarrrrr.... Van die laatste zin van je titel krijg ik de kriebels. Vind jezelf a.u.b. nooit een loser! Want ik neem aan dat je je best doet een goede mama te zijn en als dat niet altijd even goed lukt, ben je niet meteen een loser! Dan zouden alle mama's losers zijn. Want niemand is perfect.

8 jaar geleden

Oeps! Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd of de sleutels nog steeds vermist zijn?

8 jaar geleden

Kijk eens goed in je tas? Mijn dochter was een keer mee naar grootoma en later waren ze bij grootoma d sleutels kwijt. Ja waar lagen die nu alles afgezoch niks gevonden. Oma laait later die week haar tas leeg en wat blijkt. Mijn dochter had de sleutels van grootoma in oma haar tas gedaan. Ze redeneren soms best slim. Oom was een keer zijn afstandsbediening kwijt. Die had mijn zoon in zijn moterlaarzen verstopt. Weet miet of je een kat hebt, kijk eens in de krappaal. In je kussenslopen? In een speelgoedbak? Onder de wastafel. In het wc prullebakje?

8 jaar geleden

Ik dacht ook aan een afvalbak. Hier was zoolief een keer zo bijdehand om zijn knuffel in de luier afvalbak te gooien. Ik was dus ook best wel boos toen dat gebeurde. Hij moest naar bed en hij kreeg even niet zijn slaapmaatje. Huilen en langleve de reserve ;). Misschien achter een kast, bed of bank. Tussen de verwarming, ergens weggestoppt in een la. vertopt onder in een speelgoedkist of in speelgoed? Onder een matras? Hoe dan ook ze vinden allerlei verstopplekken. (en papa pakte het dus niet terug, niet handig)