{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ben een "NEE"-mama

Hoe veel ik ook mijn best doe om de opvoeding van mijn dochter positief te benaderen, ik voel me een echte "NEE"-mama.

Afbeelding blog 'Ik ben een "NEE"-mama' Achtergrond blur afbeelding

Over het algemeen lukt het ons prima om onze dochter (net 2 geworden en erg temperamentvol!) op een positieve manier op te voeden, vooral mijn vriend is er een ster in aankleden tot een feestje te maken, haar een dag te vermaken zonder morren, met haar in de wandelwagen te wandelen zonder dat ze er uit wil etc......  Op zijn vrijdag met haar alleen valt geen onvertogen woord. Op mijn woensdag met haar is dat helaas vaak heel anders. Ik voel me een "NEE"-mama, het lijkt wel alsof ze van mij het onmogelijke vraagt.

Geen kleren aan willen doen, geen tanden willen poetsen, gedragen willen worden, zelf lopen in plaats van in de wandelwagen, geen zin om te eten, krijsen in de supermarkt, het is elke week wel een paar keer prijs. Gisteren moest ik haar naar binnen dragen, mevrouw ging niet zelf lopen maar stortte zich op de oprit in het grind. Na haar even daar te hebben gelaten om tot bedaren te komen moest ik haar dragen én de boodschappen in een doos meenemen naar binnen. Ja, simpel zou je denken: dat gaat niet! Maar wel volgens mijn kleine meid. En het kon niet alleen het MOEST. Uiteindelijk is ze woest stampend mee naar binnen gegaan, heb ik haar op haar strafplekje laten uithuilen en afkoelen en ben vervolgens mijn boodschappen uit de auto gaan halen. Wat heb ik daar dan buikpijn van. Mijn kleine lieverd is overigens ook heel erg lief hoor, gelukkig het meerendeel van de dag, maar helaas blijft een negatief gevoel bij mij vaak langer hangen. 

Helaas ben ik doordeweeks vaak alleen met mijn dochter omdat papa in het buitenland werkt, dus zal ze het met mij moeten doen. Helaas kan ik de keren dat ik "Nee" zeg op een dag niet tellen en doe heel hard mijn best het anders te doen. Iemand goede tips of zelfde ervaringen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je