{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ieeekkk! De eerste keer op het potje!

Hoe trots kun je zijn op je dreumes van anderhalf die gewoon zomaar even op het potje gaat! Hoe trots was je bij deze mijlpaal? Heb je tips?

Afbeelding blog 'Ieeekkk! De eerste keer op het potje! ' Achtergrond blur afbeelding

Wat goeeeeddd!

Vanochtend kreeg ik een telefoontje van thuis terwijl ik aan het werk was. Opa en oma waren aan het oppassen en Lola moest iets vertellen aan mama. “Lola”, zei ze. Oma vertelde me dat Lola zojuist op het potje had gepoept én geplast! “Wat goooeeedddd”, riep ik meteen door de telefoon. (Gelukkig liep er geen collega langs op dat moment). “Wat is mama trots op jou!”.

Opa en oma vertelden me hoe het gegaan was. Mevrouwtje had blijkbaar zelf aangegeven dat ze moest poepen waarop opa en oma vroegen of ze op het potje wilde. Dat wilde ze wel. Ze is er rustig op gaan zitten en ondertussen heeft ze lekker zitten puzzelen en een boekje gelezen met oma. Ze was totaal ontspannen. Toen ze na vijf minuten opstond lag er zowaar een hoopje poep en een plasje in het potje. (ik zal jullie een foto en de details verder besparen, hihi).

Een poepje in de tuin

Lola vond het wel een beetje eng en was er een beetje van geschrokken. Ze zal wel gedacht hebben; waar komt dat poepje nou vandaan? Opa en oma hebben haar helemaal de hemel in geprezen en ze bleef de hele dag bezig over haar poepje. Zelfs ’s middags toen ze even met opa ging wandelen naar de winkel zei ze aan één stuk door “Lola poepen”. De mensen zullen wel gedacht hebben, arme opa!

Oma vertelde e dat ze het potje met inhoud buiten zou zetten zodat ik hem ook nog kon bewonderen. Ik zei meteen “doe niet zo gek joh”. Maar ze heeft het toch gedaan! Dus bij thuiskomst stond Lola’s poepje in de tuin. Samen hebben we hem door de wc gespoeld. Dag poepje!

Hoe nu verder?

Toen we ’s avond nog een poging deden ging het helaas niet helemaal goed en plaste ze na een kwartier proberen op het potje daarna alsnog de hele vloer nat. Oops!

Ik ben erg benieuwd hoe dit proces verder zal gaan. We hebben in ieder geval geen haast, ze is tenslotte pas anderhalf. Lola mag zelf aangeven waar ze aan toe is. Ik denk dat dat een fijne manier is. Ze gaf het nu tenslotte ook goed zelf aan.

Was je ook zo trots toen je kindje voor de eerste keer op het potje ging? Hoe heb je het aangepakt? Heb je nog tips voor mij en de andere mama’s?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je