{{ message.message }}
{{ button.text }}

Iedere keer weer die verwijten!

Komt het nu door papa of de kids?

Afbeelding blog 'Iedere keer weer die verwijten!'

Ze zien het soms echt niet. Ik doe zoveel voor de jongens. Soms krijg ik er waardering voor, maar meestal krijg ik juist verwijten. Ik hoop later dat de jongens inzien wat ik voor ze gedaan heb en dat ze ook zo voor hun eigen kids klaar staan. Ik ben wel benieuwd of jullie kids zien wat je voor ze doet of krijg je juist ook veel verwijten?


Van liefde naar haat in vijf minuten

Ik weet het, het lijkt erop dat deze papa bezig is met een klaagzang. Laat ik vooropstellen dat mijn kids superlief zijn. Ze bedanken mij regelmatig en ik weet wel dat ze mij een aardige papa vinden. Alleen kan ik ze soms niet volgen. Op het begin van de dag zeggen ze dat ik een lieve papa ben, waarna ze vijf minuten later mij de stomste papa van de wereld vinden. Het woord ‘haat’ in combinatie met ‘papa’ komt vaak in één zinsnede voor. Aangezien haat waarschijnlijk geen krachtterm is, lopen ze stampend de trap op naar boven. Dat is soms nog niet genoeg, het dichtgooien van de deur is dan letterlijk de finale klap.


Lok je de verwijten niet zelf uit papa?

Het voelt soms als een klap in mijn gezicht. Ik probeer het als ouder zo goed mogelijk te doen. Dat is waarschijnlijk het probleem, ik maak het te goed voor ze. Doen we dat allemaal niet tegenwoordig? Ik weet nog dat vroeger niet alles vanzelfsprekend was. Waar mijn ouders soms moeite hadden om rond te komen, kennen de jongens dit helemaal niet. Als we iets willen hebben, dan kunnen we dit aanschaffen. Zo hebben de jongens bij mama een PS3, Xbox One en meerdere iPads. Bij mij hebben ze een Xbox 360, Nintendo Switch en een laptop. De electronica is slecht een voorbeeld, want hetzelfde geldt voor kleding, speelgoed en sport mogelijkheden. Misschien moet ik wel mijzelf verwijten dat het te makkelijk is voor de jongens om op te groeien.


Ik kom zelfs met warm eten naar basketbal

Naast het ze te makkelijk maken, zorg ik ook voor de drukte. En die drukte zorgt ook voor verwijten. Maandag is zo drukke dag bij ons. Een dag die ervoor zorgt dat de jongens mij altijd wel iets verwijten. Een dag dat ik zelf ook vatbaarder ben voor het verwijt. Ik sta om 5:50 op en ik begin dan om 6:45 met werken, hierdoor kan ik rond 15:30 van werk weg en ben ik net op tijd thuis om in 15 minuten te koken. Om 17:00 staat Joshua voor de deur en dan rijden we samen naar basketbal van Diego met het warme eten. Je kan al bijna raden dat het verwijt van Diego met het avondeten te maken heeft.


Leef je nu eens in je kind in papa!

Eigenlijk is dit misschien niet zo gek, want voor Diego is de maandag bijna net zo zwaar. Diego heeft dan inmiddels al zijn eerste schooldag van de week gehad waarvan hij om 15:15 thuis is. Hij kan 45 minuten bijkomen en dan gaat hij om 16:00 naar de basketbal training toe die van 16:30 - 17:30 is. We eten bij de sportzaal, omdat om 18:30 voor beide heren de selectietraining van judo begint. Hij wil dan een perfecte maaltijd en de ketchup op zijn macaroni en kaas met broccoli was dat laatst niet. Die rode saus heeft zelfs voor een tijdelijk eetstaking gezorgd.


Gelukkig buigt hij nog een beetje mee en eet hij zijn Bento box leeg. Ik moet zelfs misschien ook meer meebuigen. Meer buigen en meer rust in brengen. Komende maandag staat macaroni en kaas met broccoli weer op programma en dit keer zonder ketchup. De eerste stap is gezet en ik ben wel benieuwd of het maandag een verwijt vrije dag wordt. De tijd zal het leren of denk jij van niet? Laat het mij weten, ik ben zeer benieuwd!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je