{{ message.message }}
{{ button.text }}

I love those beautiful eyes of yours🖤

Laten jullie de ogen van je kind(eren) regelmatig checken?

Afbeelding blog 'I love those beautiful eyes of yours🖤' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben afgelopen zomer flink geschrokken. Mees gaf aan met zijn linkeroog niet goed te zien. Eigenlijk vanaf groep 7 al mama, maar de schooldokter zei dat het niet erg was dus ik heb het niet tegen je gezegd. Wij dus z.s.m. een afspraak bij de opticien gemaakt. En helaas... een flinke oogafwijking links (onder andere bijziend/myopie). Na contact met de GGD blijkt dat ze destijds verzuimd hebben om ons hierover in te lichten. Best erg 😔.

Binnenkort dus alsnog naar de oogarts want Mees afwijking is zeldzaam en ongewoon zo aan één oog. Ik ben nog steeds verbaasd hoe dit kon gebeuren. We volgen netjes alle afspraken bij de GGD en letten op de regels m.b.t. schermtijd (dichtbij kijken), ver kijken en buiten spelen (20-20-2 principe). En dan nu dus toch dit...

Afbeelding blog 'I love those beautiful eyes of yours🖤'

Mees heeft inmiddels echt de meest toffe bril die er bestaat en is superblij dat hij nu weer een stuk beter ziet. Maar het is voor mij nog niet helemaal afgelopen. Ik ben benieuwd wat de oogarts hiervan zegt. En ik wil ook graag weten of Mees in de toekomst lenzen zou mogen dragen. Laat jij de ogen van je kind regelmatig controleren? De maand oktober zijn de OogCheckWeken. Je kunt de ogen van je kind laten checken bij een gespecialiseerde optiezaak. (Bij onze optiezaak mag een kind vanaf 10 jaar pas gecheckt worden daarvoor gebeurt dit door de oogarts of orthoptist. Vraag vooraf even na hoe dit bij jouw optiekzaak is.)

Afbeelding blog 'I love those beautiful eyes of yours🖤'

Deze blog is geschreven om bewustwording te creëren tijdens de landelijke oog check weken (gehele maand oktober). Wil je meer informatie? Ga dan naar deze site.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je