{{ message.message }}
{{ button.text }}

Huilend in slaap vallen

Afbeelding blog 'Huilend in slaap vallen' Achtergrond blur afbeelding

Huilen.. 

Iets waar elke ouder anders over denkt, en anders mee om gaat. 

Huilen opzich heb ik niet zoveel moeite mee, kinderen huilen nou eenmaal, en volwassen trouwens ook. 

Wanneer 1 van mijn kinderen zachtjes valt of huilt zonder echte reden dan geef ik ze een knuffel en zeg ik dat het zo wel klaar is. 

Maar een kind huilend in slaap laten vallen, dat kan ik niet.. En dan heb ik het niet over het piepen, klagen, en oneindige ge-mama (oef, zo irritant!). Ik bedoel echt huilen. 

Ik heb vaak genoeg gehoord: Laat hem/haar gewoon huilen, hij/zij valt vanzelf wel in slaap. En dat weet ik ook wel, ik weet wel dat je van huilen uiteindelijk zo moe wordt dat je vanzelf in slaap valt..

Waarom til ik hier zo zwaar aan? Ik weet het niet, het is niet zo dat ik als kindje altijd huilend in slaap ben gevallen. Of nouja, niet dat ik me herinner. 

Wel ken ik natuurlijk het gevoel van in slaap vallen op een kussen nat van tranen, waarna je soms zelfs ook weer huilend wakker wordt, bah. Ik haat het.. 

Ook denk ik ergens dat wanneer een kindje huilt hij of zij je gewoon nog even nodig heeft, of bij zich wil hebben. 

Zelfs bij mijn dochter van vrijwel 8 heb ik het, wanneer zij bijvoorbeeld niet wil slapen en ik geïrriteerd raak waardoor zij begint te huilen kan ik het niet over mijn hart verdragen om haar gehuil te negeren en simpelweg te wachten tot het stopt doordat ze in slaap is gevallen, zelfs wanneer ik er aan denk krijg ik de rillingen. 

Ik troost haar, droog haar tranen, praat met haar, en dan is het echt tijd om te slapen, maar niet huilend. 

Mijn zoontje van 1.5 heeft ook vrijwel standaard een knuffel nodig wssrbij hij met zijn hoofdje op mijn borst ligt totdat hij bijna in slaap valt, pas dan kan ik hem rustig wegleggen. 

Of dit ideaal is? Nee, soms resulteert het erin dat wanneer de kinderen dan beide slapen ik me ook direct klaar maak om naar bed te gaan. Tijd voor mijzelf heb ik dan niet, een gerust gevoel wel. 

Ik heb overigens echt wel respect voor ouders die het wel kunnen, En of mijn manier de juiste is dat weet ik niet, heel soms betwijfel ik het zelfs...

 Maar het is wel mijn manier. 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je