{{ message.message }}
{{ button.text }}

Houten poppenhuis

Afbeelding blog 'Houten poppenhuis' Achtergrond blur afbeelding

Joeeeee! Novi wordt 12 februari 4 jaar, en als cadeau krijgt ze van ons een poppenhuis. Een houten poppenhuis wel te verstaan.

Novi is echt een meisje-meisje, houdt van alles wat roze is, glittert en met poppen en fantasie te maken heeft. Wij hebben daarom gekozen om haar een poppenhuis cadeau te doen voor haar 4e verjaardag. Zo kan ze heerlijk in haar fantasiewereld kruipen en opgaan in haar spel.

Onze keuze is gevallen op het houten poppenhuis van de HEMA. Deze ziet er vrij basic, maar toch modern uit en is zelf in te richten en aan te kleden.

Waarom een poppenhuis van hout?

Er zijn een aantal redenen waarom wij voor een houten poppenhuis gekozen hebben, waarvan de belangrijkste reden is dat wij zelf houten meubels hebben, en deze dus het minste vloekt in de woonkamer. Sorry-not sorry- maar zo’n schreeuwend felgekleurd plastic ding vind ik gewoon iets minder mooi. Of helemaal niet mooi. Lelijk zelfs. Anyway, los daarvan is houten speelgoed ecologisch. Er wordt alleen gebruik gemaakt van hout, met eventueel lijm of schroefjes en that’s it! Het hele productieproces bij plastic speelgoed is toch iets ingewikkelder en chemischer, waardoor het nadelig kan zijn voor de gezondheid van je kleine spruit, maar zeker nadelig voor het milieu. Niet dat ik zo’n milieugoeroe ben, maar draag graag mijn steentje bij!

Houten speelgoed is ook erg duurzaam. Vaak merk je toch dat speelgoed genaakt van hout langer mee gaat, doordat je het makkelijk een opknapbeurtje kan geven. Je ziet ook veel houten speelgoed terug op marktplaats of in kringloopwinkels. Ik hou ervan!

Verder merk ik dat bij mijn meiden de fantasie meer geprikkeld wordt, doordat het speelgoed van hout vaak minder kan en eenvoudiger is. Doordat de aandacht niet getrokken wordt door felle kleurtje of irritante geluidjes worden ze zelf creatiever in hun spel. Ik heb dit afgelopen zomer nog mee gemaakt met de meiden, ze waren een hele middag druk met een emmer water, houten pollepel en houten wasknijpers, de meest wilde fantasie verhalen kwamen er voorbij.

Super goed voor de ontwikkeling dus! Al spelend ontwikkelen, win-win!

Ik ben heel benieuwd naar het koppie van ons kleine meisje vrijdag, en de wereld die zij met het poppenhuis voor zichzelf gaat openen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je