Snap
  • Kind

Hoorde ik daar nou 'mama'?

Met anderhalf jaar zijn er nog weinig woordjes te horen. Maar toen ineens hoorde ik 'mama'.

Waarom praten als je met aanwijzen en met 'daar daar!' ook alles krijgt wat je wilt. Zo is dit een lange tijd gegaan hier in huis. Sinds een maandje ongeveer kwam daar ook ineens het 'ja' knikken en 'nee' schudden bij. Maar het uitspreken ho maar. 
De laatste week lijkt hij dit wel steeds meer te proberen. Zo zei meneer ineens 'drie' toen ik één-twee zei. (blijkbaar iets te vaak tot drie geteld dat hij naar mij toe moest komen als hij weer eens niet luisterde hihi)  

En toen gisteren. Ineens hoorde ik daar 'mama'. *Smelt!*  Hij had af en toe wel eens eerder de klanken van mama maar dat was meer wanneer hij in een soort protest was en dan klonk het heel zeurderig. Nu zei hij echt mama met een hele trotse blik en een grote glimlach. En hij bleef me aankijken en het herhalen. Ja hij zei het echt, mama! 

Ben benieuwd wanneer hij het ook echt gericht gaat gebruiken als hij bijvoorbeeld iets wilt. Hij weet alles prima aan te wijzen als we het benoemen zo ook papa en mama, dus ben erg benieuwd. 

Een paar maanden geleden zei hij steeds 'papa' , maar na 2 dagen is dit weer volledig verdwenen. Ben benieuwd of dit met mama ook weer verdwijnt of dat 'papa' nu ook weer snel zal volgen. Nu als mijn man papa zegt, zegt de kleine boef mama, haha.  Terwijl het eigenlijk best een papa's kindje is. Als papa de deur uit gaat is het tranen met tuiten en als mama de deur uit gaat is het allemaal wel prima. 

Oh ik kan echt niet wachten totdat meneer meer gaat praten! Ben zo benieuwd hoe zijn stem echt gaat klinken met woordjes !

7 jaar geleden

Bij ons is de 18 maanden op het consultatiebureau ook geschrapt. Yvar zegt nog geen papa en geen mama. En ook geen 3 woorden. Toen Yvar 14 maanden ben ik de laatste keer daar geweest en vroeg erna omdat er kindjes van dezelfde leeftijd als hij al papa en mama zeide. De dame van het consultatiebureau zei dat ieder kind zich anders ontwikkeld en je het eigenlijk niet met elkaar kunt vergelijken. Ze zijn toen dat Yvar voor loopt op zijn grove en fijne moteriek. Hij liep al met 11 maanden alleen en legt nu ook een knopjes puzzel van 10 stukjes in elkaar. Ik vind het echt leuk om te zien hoe de kindjes van dezelfde leeftijd ontwikkelen. Hoe oud is jou zoontje Chiara?

7 jaar geleden

Idd grappig om te zien ! Bij ons is het 18maanden consult wegens bezuinigingen geschrapt en ben toevallig vorige week toen maar zelf naar het inloopspreekuur gegaan, Toen ik ook zei dat hij op "dag dag" "oh oh" , "wow" en iets wat op nijntje lijkt ook niets zei , zei ze dat dat ook wel klopte bij deze leeftijd. Ze zei dat ze op dit moment (volgens mij wel naast papa en mama) 3 woorden moesten kunnen zeggen. Dus daar maakte ze zich weinig zorgen over. Ieder kind zijn eigen tempo en je ziet dan altijd ook wel weer dingen waar hij in voorop loopt. Vindt het leuk om bij jullie zoontjes ook de ontwikkelingen te volgen. Zeker gezien ze zo dezelfde leeftijd hebben. Erg leuk!

7 jaar geleden

Grappig om te lezen dat deze drie jongetjes zo ongeveer op hetzelfde punt zitten. Ik kreeg namelijk een scheef gezicht toen ik twee weken geleden bij het consultatiebureau vertelde dat hij nog geen woord sprak.

7 jaar geleden

Wat grappig dat er maar 2 dagen verschil in zit! Ik ben ingedaald ook super benieuwd wanneer er papa en mama komt. Nee zeggen en nee schudden kan hij erg goed :-)