{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoorde ik daar nou 'mama'?

Met anderhalf jaar zijn er nog weinig woordjes te horen. Maar toen ineens hoorde ik 'mama'.

Afbeelding blog 'Hoorde ik daar nou 'mama'?'

Waarom praten als je met aanwijzen en met 'daar daar!' ook alles krijgt wat je wilt. Zo is dit een lange tijd gegaan hier in huis. Sinds een maandje ongeveer kwam daar ook ineens het 'ja' knikken en 'nee' schudden bij. Maar het uitspreken ho maar. 
De laatste week lijkt hij dit wel steeds meer te proberen. Zo zei meneer ineens 'drie' toen ik één-twee zei. (blijkbaar iets te vaak tot drie geteld dat hij naar mij toe moest komen als hij weer eens niet luisterde hihi)  

En toen gisteren. Ineens hoorde ik daar 'mama'. *Smelt!*  Hij had af en toe wel eens eerder de klanken van mama maar dat was meer wanneer hij in een soort protest was en dan klonk het heel zeurderig. Nu zei hij echt mama met een hele trotse blik en een grote glimlach. En hij bleef me aankijken en het herhalen. Ja hij zei het echt, mama! 

Ben benieuwd wanneer hij het ook echt gericht gaat gebruiken als hij bijvoorbeeld iets wilt. Hij weet alles prima aan te wijzen als we het benoemen zo ook papa en mama, dus ben erg benieuwd. 

Een paar maanden geleden zei hij steeds 'papa' , maar na 2 dagen is dit weer volledig verdwenen. Ben benieuwd of dit met mama ook weer verdwijnt of dat 'papa' nu ook weer snel zal volgen. Nu als mijn man papa zegt, zegt de kleine boef mama, haha.  Terwijl het eigenlijk best een papa's kindje is. Als papa de deur uit gaat is het tranen met tuiten en als mama de deur uit gaat is het allemaal wel prima. 

Oh ik kan echt niet wachten totdat meneer meer gaat praten! Ben zo benieuwd hoe zijn stem echt gaat klinken met woordjes !

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je