Snap
  • Kind

Hoor ik nou mezelf ?!?!

Mijn dochter van twee zegt echt alles na en dat is natuurlijk wel eens lachwekkend. Maar de laatste tijd hoor ik steeds meer mijzelf en mijn vriend terug in wat zij zegt. Zo gingen we vorige week tanden poetsen, maar zij was nog druk aan het spelen. Dus ik roep: Sam kom je je tanden poetsen. Krijg ik als antwoord terug: kom eraan Mama!

Zo ook vanmiddag toen ik thuis kwam van het werken werd ik liefdevol begroet door mijn dochter: Hallo Mama Schatje! En als ze iets bijna op heeft zegt ze: op, oh nee zit nog een beetje in.

Zo ook als we onze kat straf geven weet zij het ook vaak te vertellen tegen hem. En zelfs als onze kat lief is en in haar stoel zit hoor je haar tegen hem zeggen: Puma stout, mag niet in de stoel van Sam zitten. En roept daarna: Mama, Puma nat spuiten!

Vandaag heeft ze zelf ook al 3 keer aangegeven Mama/Papa, poepen op het potje en wat denk je: 3x gelukt! Echt super trots en dan zegt ze zelf goed zo Sam. Sam super trots.

Hahah echt zoo leuk als je, jezelf hoort maar soms ook wel confronterend. Hebben jullie ook van die leuke uitspraken waarin jullie, je zelf horen?

11 jaar geleden

Haha zo leuk..hier ook een twee jarige. Regelmatig krijg ik te horen als ik wat vraag "dat denk ik niet mama"....,

11 jaar geleden

grappig zeg.

11 jaar geleden

haha leuk he ook wij hebben een papegaaitje van 19 maanden rond lopen. je moet soms best uitkijken inderdaad. ik ben nogal een flapuit maar moet er nu echt op gaan letten.

11 jaar geleden

Hahaha ja erg herkenbaar! Mijn meisje is nu 20 maanden en kletst er ook op los. Soms versta ik haar niet maar geef ik toch een antwoordt. "Tuurlijk" zeg ik dan... wat denk je? Dat is madam haar stopwoordje. Als ik haar een bevestigend antwoordt geef zegt zei nu "tuurlijk!" Zo leuk!! Overigens zegt ze ook de nare dingen na... ik probeer zo goed als ik kan op mijn woorden te letten maar zo af en toe flapt er weleens iets uit wat ik dan vervolgens te pas en te onpas van madammeke weer terug hoor. "Hé fuck" is nu favoriet tot groot ongenoegen van moeders. :(