{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoogsensitieve Kleuters en spiegelen

Afbeelding blog 'Hoogsensitieve Kleuters en spiegelen '

Kleuters spiegelen hun ouders. 

Wat betekent dit nu eigenlijk? Jonge kinderen zijn net als sponzen. Ze kijken naar hun ouders en nemen over wat ze zien. Het is alsof de ouder hun spiegel is . De kleuter is nog niet in staat tot zelfreflectie. Hij of zij leert nog heel onbewust door over te nemen wat de wereld en met name de ouders voorspiegelen. 
Wat zie jij als je in de spiegel kijkt? Zie je een man of vrouw met een warme glimlach, iemand die het soms even niet weet maar dit oké vindt, iemand die zich blijft ontwikkelen en hulp aan durft te nemen, iemand die tevredenheid en rust uitstraalt, maar ook iemand die op een veilige manier emoties uit? Laat zien wat je wilt dat jouw kind spiegelt. Wat laat jij je kind graag van jezelf zien?

Hoogsensitieve kinderen beleven prikkels intenser en verwerken informatie intensief. Hierdoor komen negatieve reacties of situaties uit hun omgeving heftig bij ze binnen. En dan hebben ze ook nog veel tijd nodig om dit allemaal te verwerken. Kun je je voorstellen hoe een hoogsensitief kind dan makkelijk overprikkeld kan raken en als reactie dan boos, angstig of verdrietig kan worden? Heel lastig natuurlijk als je als mama dan zelf niet zo goed in je vel zit. Want wat jij spiegelt neemt de kleine over. Voor jou wordt het zo alleen maar nog lastiger.

Dat klinkt best negatief. Maar nu komt het mooie (lees: positieve): ook positieve situaties en reacties komen intens bij hoogsensitieve kinderen binnen. En juist door hun intensieve manier van verwerken zullen zij zich deze dus goed eigen maken.
Tip: spiegel je kind zoveel mogelijk positiviteit. Je zult merken dat je hoogsensitieve kind dan al snel goed in zijn/haar vel zit. En dit betekent waarschijnlijk dat jij ook sneller weer goed in je vel zit.

Ik wens jullie een fijn weekend. Veel plezier tijdens het spiegelen. En wanneer je wat hulp wilt of meer wilt weten over Sensitieve kinderen ben je welkom in mijn praktijk.
info@horenzienenbegrijpen.nl
www.horenzienenbegrijpen.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je