{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hooggevoelig zijn

Spanning en onzekerheid

Afbeelding blog 'Hooggevoelig zijn'

S P A N N E N D en daardoor O N Z E K E R

Gezonde spanning hebben we allemaal wel. Maar stel nou dat je als kind zijnde iets heel erg spannend vindt, echt heel eng waardoor je onzeker wordt en denkt het niet meer te kunnen. Onzekerheid hoort bij het groeien en ontwikkelen. Om te voorkomen dat je kind een negatief zelfbeeld krijgt, is het belangrijk te weten waar die onzekerheid vandaan komt. Naarmate je kind ouder wordt en de leeftijd van 6 jaar bereikt, gaat het zich beseffen wat hij wel kan en nog niet kan.

Onze dochter had haar eerste proefje/wedstrijdje met paardrijden. Super spannend en 3 weken om te oefenen. Dan zit je net in groep 3 en is het lastig om de letters te herkennen in de bak. Als dan tijdens het oefenen van het proefje ook nog eens andere benamingen worden gebruikt van de letters, dan is daar een toch wel grote inwendige paniek. In tranen naar huis gaf ze aan dat ze dit helemaal niet kan ( 6 jaar ). Eenmaal thuis bedacht ik me het volgende: Post it briefjes met daarop de letters in juiste volgorde hoe het in de bak hangt, pionnetjes voor de slalom, stiften om tussen door te rijden en natuurlijk het paardje. We hebben dit een paar keer geoefend want ik wist het proefje uit mijn hoofd....en daar ging ze, VOL TROTS de bak in toen het eenmaal zover was. :-D Deze oefening heeft haar zelfvertrouwen een enorme BOOST gegeven en met een glimlach kwam ze de bak uit. Haar spanning door onzekerheid is veranderd naar gezonde spanning waarin ze zelfverzekerd die bak in ging!

Waar is jouw kind onzeker over? Misschien heb ik ook wel een mooie tip voor jou :-)

Afbeelding blog 'Hooggevoelig zijn'

Neem eens een kijkje op www.kindercoachpraktijkuniek.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je