Snap
  • Kind

Hoog bezoek!

Hij is te logeren geweest, Puk, de grote vriend van kinderen op de peuterspeelzaal.

Ik kom de jongedame ophalen op ‘school’. Nog voor ik haar kan begroeten zegt ze ‘mam, Puk mag mee? Toch?!’ en kijkt mij met haar grote, lieve onschuldige ogen aan. De juf weet niet hoe snel ze mijn kant op moet komen en stelt de vraag wat bij, want de kleine druif gaat niet elke dag naar de peuterspeelzaal en het is wel de bedoeling dat hij weer tijdig terugkomt, want Puk ziekmelden, dat is gek!

We wagen er een telefoontje aan, of papa Puk terug kan brengen al dan niet samen met de gastvrouw. Gelukkig is dat geen probleem -hoe kan een papa ook nee zeggen als zijn dochter hem zo lief iets vraagt-. Dus Puk mag mee met de vraag of we iets in zijn schriftje willen zetten.

Mijn peuter was door het dolle heen. Puk mocht naast haar in de bakfiets en thuisgekomen mocht hij het hele huis zien. In zijn tas zat zijn pyjama die -ook al was het pas 4 uur- aan moest, de jongedame nam haar taak als gastvrouw heel serieus en Puk mocht in haar bed slapen.
Toen ik om het hoekje keek, trof ik het schattigste tafereel aan. Mijn kleine dame met een boek op schoot, ‘voorlezend’, en Puk op zijn buik, onder de dekens in bed -want ja, op je rug slapen is ondenkbaar in de wereld van mijn lief meisje-. Toen ik haar vroeg wat de witte vlekken op Puk waren, vertelde ze me heel vrolijk dat ze zijn -bijgeleverde- tandenborstel had gebruikt om zijn tanden mee te poetsen. Omdat de tandpasta niet meegeleverd was, had ze die van haarzelf maar even gepakt. Of we tandpasta voor puk konden kopen…

Puk werd tijdens zijn verblijf goed verzorgd, maar had het ook zwaar. Want ja, de aandachtsspanne van een peuter is niet heel erg lang. Zo trof ik hem onder de eettafel aan. Dochterlief wist mij te vertellen dat ze hem daar wel zou laten zitten, want ‘ze had geen zin om hem op te pakken’. Gastvrijheid duurt net zo lang als de aandachtsspanne van de peuter zullen we maar zeggen.

Wat hebben we een plezier gehad met Puk en wat was het leuk om de kleine dame iets te leren over het zorgen voor een ander. Puk, we gaan je missen! Tot een volgend bezoek!

Hebben jullie ook wel eens hoog bezoek gehad van een ‘schoolvriendje’ van je kind? 

8 jaar geleden

Haha Puk word maar verwend! Ook nog eens gratis in een kermis atractie! :D

8 jaar geleden

O wat leuk! Nog gefeliciteerd met de kleine! Flip heeft wel iets heel bijzonders meegekregen zo!

8 jaar geleden

mama heeft superpowers... zelfs de tandpasta kwam er (goed genoeg) af... Ik heb me laten vertellen dat er genoeg ouders zijn die Puk een ronde in de wasmachine mee laten gaan vanwege dit soort incidentjes :)

8 jaar geleden

Super leuk die Puk en die kinderen vinden het helemaal geweldig om Puk te hebben. Leuke foto's ook!