{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoog bezoek!

Hij is te logeren geweest, Puk, de grote vriend van kinderen op de peuterspeelzaal.

Afbeelding blog 'Hoog bezoek!         ' Achtergrond blur afbeelding

Ik kom de jongedame ophalen op ‘school’. Nog voor ik haar kan begroeten zegt ze ‘mam, Puk mag mee? Toch?!’ en kijkt mij met haar grote, lieve onschuldige ogen aan. De juf weet niet hoe snel ze mijn kant op moet komen en stelt de vraag wat bij, want de kleine druif gaat niet elke dag naar de peuterspeelzaal en het is wel de bedoeling dat hij weer tijdig terugkomt, want Puk ziekmelden, dat is gek!

We wagen er een telefoontje aan, of papa Puk terug kan brengen al dan niet samen met de gastvrouw. Gelukkig is dat geen probleem -hoe kan een papa ook nee zeggen als zijn dochter hem zo lief iets vraagt-. Dus Puk mag mee met de vraag of we iets in zijn schriftje willen zetten.

Mijn peuter was door het dolle heen. Puk mocht naast haar in de bakfiets en thuisgekomen mocht hij het hele huis zien. In zijn tas zat zijn pyjama die -ook al was het pas 4 uur- aan moest, de jongedame nam haar taak als gastvrouw heel serieus en Puk mocht in haar bed slapen.
Toen ik om het hoekje keek, trof ik het schattigste tafereel aan. Mijn kleine dame met een boek op schoot, ‘voorlezend’, en Puk op zijn buik, onder de dekens in bed -want ja, op je rug slapen is ondenkbaar in de wereld van mijn lief meisje-. Toen ik haar vroeg wat de witte vlekken op Puk waren, vertelde ze me heel vrolijk dat ze zijn -bijgeleverde- tandenborstel had gebruikt om zijn tanden mee te poetsen. Omdat de tandpasta niet meegeleverd was, had ze die van haarzelf maar even gepakt. Of we tandpasta voor puk konden kopen…

Puk werd tijdens zijn verblijf goed verzorgd, maar had het ook zwaar. Want ja, de aandachtsspanne van een peuter is niet heel erg lang. Zo trof ik hem onder de eettafel aan. Dochterlief wist mij te vertellen dat ze hem daar wel zou laten zitten, want ‘ze had geen zin om hem op te pakken’. Gastvrijheid duurt net zo lang als de aandachtsspanne van de peuter zullen we maar zeggen.

Wat hebben we een plezier gehad met Puk en wat was het leuk om de kleine dame iets te leren over het zorgen voor een ander. Puk, we gaan je missen! Tot een volgend bezoek!

Hebben jullie ook wel eens hoog bezoek gehad van een ‘schoolvriendje’ van je kind? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je