{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoofdluis

“Als ik eraan denk krijg ik meteen de kriebels”

Afbeelding blog 'Hoofdluis' Achtergrond blur afbeelding

De scholen beginnen als het goed is bijna weer en dan is de kans heel groot dat er weer hoofdluis geconstateerd wordt.
Ik weet nog zó goed hoe het was toen wij vroeger hoofdluis hadden. Ik kan zelfs nog de geur van dat chemische anti-luizengoedje voor me halen als ik eraan terugdenk. Stress voor mijn moeder! Het hele huis stond dan ook op zijn kop. Alles, maar dan ook alles moest in de was. Het duurde voor mijn gevoel dagenlang voordat we daarvan af waren. Gelukkig hoeft tegenwoordig niet alles meer in de was en is het een stuk minder vervelend voor de kinderen. Prioderm is al 40 jaar het meest gebruikte hoofdluisproduct en om goed voorbereid te zijn hebben wij alvast Prioderm Shampoo Plus luizenshampoo in huis gehaald.

Hoe gebruik je Prioderm Shampoo Plus?

Prioderm Shampoo Plus vind ik heel makkelijk te gebruiken. Mijn dochter heeft een enorme bos met krullen dus ik was er wel een beetje bang voor, maar heel eerlijk, het is echt prima te doen!

Breng de shampoo aan op droog haar. Leg een handdoek over de schouders, dan komt het niet op de kleding. Zorg dat je de hoofdhuid en het haar goed bedekt. Laat het 15 minuten intrekken. Langer hoeft niet.  

 

Afbeelding blog 'Hoofdluis'
Afbeelding blog 'Hoofdluis'

Tijdens de inwerktijd kan je de klitten met een schone kam er al even uitkammen.

Verdeel het haar in een paar plukken. Het ligt er natuurlijk aan hoelang het haar van je kind is, maar het is handig om in stroken te werken. Kam het haar met een netenkam helemaal goed door. Als je alle neten en luizen hebt verwijderd en alles grondig hebt doorgekamd, breng dan wat water aan op het hoofd. Dat zorgt ervoor dat de shampoo begint te schuimen. Was het haar en spoel het goed uit. Je spoelt de shampoo eigenlijk zo uit, en wat ik fijn vind is dat het haar na afloop nog steeds zacht aanvoelt!

Controleer en kam het haar gedurende 7 dagen. Als je nog luizen of neten aantreft, dan herhaal je de behandeling. In de meeste gevallen volstaat één behandeling.

(LET OP: Prioderm Shampoo Plus is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing). 

Afbeelding blog 'Hoofdluis'

Luizenleven van mensenbloed
Ze zuigen een beetje bloed op en laten een stofje achter waar je hoofd enorm van gaat kriebelen. Dus als je kindje ineens heel erg op zijn hoofd begint te krabben dan weet je hoe laat het is. Een luis kan niet springen, zwemmen of vliegen, maar verspreidt zich door van het ene hoofd naar het andere hoofd te lopen. Een luis die niet op een hoofd zit, overleeft niet lang.

Oh, ik zag me al gaan, gordijnen, banken, kussens, knuffels ontsmetten, de auto! Maar nee, dat hoeft dus allemaal niet meer. Je bent binnen een half uurtje klaar met de behandeling en je kind kan zelfs meteen daarna gewoon naar school.

Hebben jullie kindjes al een keer luizen gehad? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! ↓ 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je