{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoofdbonken; ontspannend en bloedirritant

Hoofdbonken; een ritmisch slaapritueel. Ontspannend voor het kind, bloedirritant voor de ouders!

Afbeelding blog 'Hoofdbonken; ontspannend en bloedirritant'

Ons dochtertje van 2,5 jaar hoofdbonkt voor het slapen gaan. Dit is begonnen met zo'n 11 maanden. 

Eerst in het ledikant. Tegen de eindborden en de spijlen. Het geluid alsof de buurman aan het klussen is. Weet ik hoe vaak per minuut "boem boem boem", wat wel 45 min. kan aanhouden!

Op een gegeven moment de harde delen van het ledikant bekleedt met grote kussens en een zelf gemaakt "stootkussen" rondom in het bedje. Maar je kunt natuurlijk ook zitten in bed... Stootkussens in de rug en rechtop zittend met het achterhoofd tegen de spijlen bonken.

Daarna besloten haar in een campingbedje te laten slapen. Dat dreunt tenminste niet door. 

Tot op de dag vandaag doet ze het nog steeds. Het campingbedje piept en kraakt inmiddels aan alle kanten. Maar het is en blijft een hele irritante gewoonte...!

Wie van jullie mama's heeft hier ervaring mee (gehad)? Wanneer stopt het? We hebben werkelijk al van alles geprobeerd; lichten dempen, rustig doen, geen tv, beker warme melk, (rustgevende) muziek luisteren, boekje lezen, dag doorspreken, massage. Ik weet het niet meer... Ik ben inmiddels zover dat ik de babyfoon pas na een half uur aanzet.

Heel graag iemands advies! Bedankt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je