{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoeveel kost een kind?

Afbeelding blog 'Hoeveel kost een kind?'
Ouders staan meestal bij de geboorte van een kind niet stil bij hoeveel een kind eigenlijk gaat kosten. De meeste ouders denken dat de studietijd(18-21 jaar) al vrij duur is. Maar wist je dat je ongeveer €1500 euro aan pampers kwijt bent?  Je moet je kind ook nog van kleding, schoenen en babyvoedsel voorzien. En de werkende ouders moeten ooknog denken aan de oppas, waarvoor je ongeveer €3,50 per uur moet betalen.

Het CBS(Centraal Bureau voor de Statistiek) heeft berekend dat een kind ongeveer 17% van de besteedbare inkomsten kost. Twee kinderen kosten ongeveer 26% van de besteedbare inkomen, drie kinderen 33% en vier kinderen 40%.  Voor het berekenen van je besteedbare inkomen, moet u alle inkomstenbronnen meenemen. Hier valt vakantiegeld en kinderbijslag ook onder. Hieronder staan de bedragen van de baby-artikelen

De grootste kosten zitten in:
  • meer boodschappen
  • minder werken(minder inkomen)
  • kinderopvang
  • hoger water- en energieverbuik
Om kosten te besparen  hoef je niet alle baby spullen voor de geboorte  in huis te hebben. U kunt bijvoorbeeld een box of kinderstoel van familie leden of vrienden over te nemen. Als dat niet kan kun je altijd tweedehands spullen aanschaffen. Tijdens de kraamtijd krijg je meestal baby kleding cadeau. U kunt daarom om kosten te besparen wachten met het kopen van kleding.  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je