Snap
  • Kind
  • Gezond

Hoesten tijdens de slaap

Al vlak na haar geboorte begon onze jongste dochter flink te hoesten. Overdag was het nog te overzien, maar tijdens het slapen ging het soms van kwaad tot erger. Zo erg dat ze van het hoesten af en toe ook moet overgeven. Inmiddels zijn haar keelamandelen en neusamandelen geknipt en heeft ze al meerdere keren buisjes gehad. Ze is niet allergisch voor zover ik weet en de huisarts en de KNO arts ( wel een hele goeie overigens ) komen altijd maar weer aan met de standaard dingen die ik inmiddels allang kan dromen: insmeren met Luuf of Dampo, stomen, een neusspray of hoestdrank. Helaas zien wij bij deze dingen weinig tot geen geen resultaat. In het 'mysterie van het ui' geloof ik niet, want dat heb ik bij mijzelf al zo vaak geprobeerd. Wel zet ik het hoofdeinde van haar bed wat hoger en dat helpt tenminste nog enigszins.

Normaal gesproken neemt het hoesten toe als ze verkouden is, maar echt verkouden is ze nu niet. Toch was het gisterenavond en vannacht weer zover: ze was continu aan het hoesten, tot kokhalzen toe. Op de één of andere manier word ik daar zelf heel onrustig van, gestrest zelfs. Het stomme is: als je bij haar gaat kijken, slaapt ze gewoon.Ik vraag me dan ook af of ze er zelf wel heel veel last van heeft.

Heeft iemand misschien tips voor een rustige, hoestvrije nacht ? Een homeopathisch middeltje misschien? Ik hoor het graag!

 

11 jaar geleden

Bedankt voor de tip! Het lijkt er op dat het helpt!

11 jaar geleden

op de knuffel bedoel ik dan idd

11 jaar geleden

sanne heeft dit de eerste maanden ook ontzettend erg gehad. enige wat hier hielp was ook de ui. luuf heb ik bij abby gehad toen ze klein was. ook erg fijn spul!

11 jaar geleden

Die Luuf op een knuffeltje smeren kende ik nog niet. Gaan we zeker uitproberen...dank je wel!