Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Hoera, het is herfst!

Warme jassen aan, laarzen aan en op naar het bos. Op zoek naar de mooiste herfstschatten.

De herfst, ik vind het een mooi jaargetijde. En dat komt niet alleen omdat ik dan jarig ben. Ik vind het prachtig om te zien hoe de natuur veranderd. Ik hou van de mooie kleuren en voel me net een klein kind als ik een echte rood-met-witte-stippen-paddestoel zie. Dan moet ik écht even stoppen om hem van dichtbij te bekijken. Wie weet komt er wel een kaboutertje uit? Of fijn met de laarzen aan door de gevallen bladeren rennen. De dorre blaadjes kraken zo lekker onder de voeten.

Eén van mijn favoriete jeugdherinneringen is dat ik samen met mijn ouders, broers en zusje naar het Amsterdamse bos ging. Achterop onze fiets een grote boodschappentas gebonden. In het bos was namelijk een plek met wel 100 kastanjebomen. Zoveel waren het er vast niet, in mijn herinnering wel. We renden rond de bomen en stopten alle kastanjes in de meegenomen tassen. Dikke pret. Eenmaal weer thuis kregen we warme chocomelk en maakten we oneindig veel kastanjefiguurtjes. Deze herinnering wil ik graag doorgeven aan mijn eigen kinderen. Dus togen wij met een grote tas naar de kastanjebomen in ons dorp en raapten we de allermooiste kastanjes op. Ze liggen nu nog in de keuken, maar komende week gaan wij aan de slag om leuke kastanjepoppetjes te maken.

In het Amsterdamse bos staan niet alleen heel veel kastanjebomen, er is ook een eekhoorntjesberg. In mijn herinnering een heel hoge berg. In werkelijkheid een klein heuveltje met een bankje bovenop. Rond die berg wonen heel veel eekhoorntjes. Als we heel stil op onze buiken op de grond gingen liggen met nootjes in onze handen, dan kwamen de eekhoorntjes naar ons toe. Ze aten de nootjes op. Hun kleine kraaloogjes keken ons nieuwsgierig aan. Het vergde wel wat geduld, maar zeker de moeite waard.

Vanmorgen heb ik samen met Kleuter en Diva een rondje gewandeld door het park bij ons achter. Kleuter had zijn kruiwagen mee. We zochten naar echte herfstschatten. Met een kruiwagen vol beukennootjes, eikels, kastanjes, takken en mooi gekleurde bladeren kwamen we thuis. De bladeren laten we drogen tussen een dik boek. Daar kunnen we volgende week ook mooi mee knutselen.

Heel herkenbaar wat je schrijft. Ik geniet er ook ontzettend van. Vorige week hebben we heel mooie herfstbladeren gezocht. Die heb ik samen met de kindjes in een boek gedaan. Nu gan we dit weekend eens kijken hoe mooi ze zijn opgedroogd. Hebben we weer wat leuks te knutselen hihi. En denk dat ik van het weekend ook maar eens een bezoekje ga brengen aan het bos. Op zoek naar die rood-met-witte-stippen paddestoelen. Ooooh ja en elfenbankjes. Daar kon ik vroeger uren naar kijken en over de elfjes fantaseren ;-).

Ja, ik zag jouw blog later die avond voorbijkomen. Elk seizoen heeft z'n charmes, maar de herfst vind ik toch wel heel erg mooi. Al die kleuren, lekker door de bladeren banjeren (want het knispert zo lekker) en samen met de kindjes op zoek naar de allermooiste schatten die moeder natuur te bieden heeft. Alleen die rood-met-witte-stippen-paddestoel heb ik deze herfst nog niet gespot.... hihi.