{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoera, een broertje! Wat is dat mama?

Quinn krijgt er in mei een broertje bij. Maar hoe bereid je je dreumes voor op de komst van zo'n nieuw leven in hun huidige leven?

Afbeelding blog 'Hoera, een broertje! Wat is dat mama? ' Achtergrond blur afbeelding

Quinn is een heel zorgzaam en lief dreumesje, zelfs bijna een heuse peuter. Poppen en baby's; ze is er helemaal weg van! Flesjes geven, haar broodje delen, ze doet het allemaal. Ze is dan echt aan het zorgen en lijkt niet aan haarzelf te denken op dat moment. Echter is een pop uit de speelgoeddoos of een baby op bezoek natuurlijk volledig anders dan die baby die opeens 24/7 ook de aandacht op zal eisen van papa en mama. 

Vanaf dat de buik zichtbaar is vertellen we Quinn al dat er een baby in zit. Als we vragen waar de baby is, dan gaat mijn shirt omhoog en wijst ze naar m'n buik. Om er vervolgens ook nog een dikke kus op te drukken. Steeds vertel ik weer: "Ja, er zit een baby in mama's buik. Jouw broertje.". Maar in hoeverre begrijpt een kind van nog geen twee jaar dit? 

Hoe zal ze straks reageren als haar kleine broertje er eenmaal is? En moet ik haar hier op de een of andere manier nog op voorbereiden? Kán ik haar er überhaupt op voorbereiden? Allerlei vragen die dan door m'n hoofd schieten. Dus bij deze de vraag aan de ervaren mama's van twee kids; hoe hebben jullie dit aangepakt? Hebben jullie nog bruikbare tips voor tijdens de laatste weken van de zwangerschap en natuurlijk de eerste weken na de geboorte? Ik ben één en al oor :) 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je