{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoera 4 jaar! Trakteren op school

Hoera 4 jaar! Vandaag mag mijn boefje eindelijk trakteren in zijn klas! En mama die had traktatie maak stress, maar....op tijd klaar.

Afbeelding blog 'Hoera 4 jaar! Trakteren op school' Achtergrond blur afbeelding

Op 30 december vroeg ik aan mijn zoontje, heb je enig idee wat je op school wil trakteren, zullen we bananen piraatjes maken? of mandarijnpoppetjes?  Nee zei zoonlief, mama wil je een Julius tratatie maken omdat ik ook een apen feestje vier thuis, dan kunnen we op school ook een apen feestje vieren.  

Tja daar sta je dan, met je mond vol tanden, in mijn hoofd spookte van alles rond, hoe ga ik in hemelsnaam een apen traktatie maken zonder enig idee hoe het eruit moest komen te zien...  Gelukkig is daar Google met genoeg voorbeelden om uit te kiezen.  

Mijn keuze is gemaakt, het wordt een kartonnen taart, opgebouwd uit kartonnen taartpuntjes gevuld met een klein snoepje en een mini springveer (door zoonlief uitgekozen).  

Nu de keuze er in is het tijd voor de uitvoering, man man wat viel het tegen 

Alle puntjes apart uittekenen en uitknippen, alles rillen, vouwen en plakken. Dan de standaart waarop een grote Julius moest komen, wat een werk, tekenen, nog iets groter tekenen en namaken van karton.

IMG_1972.JPG


Dan zijn ze klaar en vind ik de puntjes eigenlijk te kaal, te leeg, tis alleen jammer dat ik me dat zaterdagmiddag pas bedenk, terwijl we een kamer vol visite hebben en ik dus niet nog even naar de winkel kan rennen. 

IMG_1989.JPG

 Improviseren dan maar, een plastic tafelkleed van Julius wordt na het feestje goed schoongemaakt en de volgende dag worden de rondjes uitgeknipt en op de doosjes geplakt, nog even een lintje om de verschillende kleuren taartlagen.

En dan.....

Dan zijn ze klaar, mooier dan ik voor ogen had en nog belangrijker een super trots kind die vanmorgen stond te stuiteren om zijn traktatie op school uit te delen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je