Snap
  • Kind
  • post_short

Hoe zou kinderopvang in 2025 eruit zien?

Bestaat er dan nog steeds kinderopvang zoals wij dit vandaag de dag gewend zijn? Wat denk jij? Deel jouw toekomstbeeld met ons!

Wij vragen het ons bij Joyn DayCare geregeld af: “Wat als...?” Zal de kinderopvang geautomatiseerd worden? Zullen er naast pedagogisch medewerkers ook robots op de groepen staan? Wordt kinderopvang voor ieder kind vanaf 3 jaar verplicht? Wie zal het zeggen... Er zijn tal van scenario’s mogelijk en het is extra leuk om hier samen met jullie over na te denken. Deel jouw toekomstbeeld met ons! Dan schrijven wij er een leuke blog over.

Volg Joyn DayCare ook via Facebook om te zien welke reacties we op deze vraag daar ontvangen. We zijn benieuwd!

10 jaar geleden

Ik bedoel met gekker. Nog duurder. Nog meer werkelozen in de kinderopvang. Nog meer mama' s welke stoppen met werken. En tzt draait het weer om. Dan komen er weer hoge subsidies etc.

10 jaar geleden

Een robot die de menselijke kneepjes overneemt zal er nooit komen! Er is eens onderzoek geweest naar kinderen en ontwikkeling. De ene groep kreeg eten en geen aandacht, de andere net genoeg eten en aandacht. De ontwikkeling met aandacht verliep toch echt stukken beter! Ik denk wel dat de kleinschalige zorg op maat wel meer gaat gelden! Ook het onderwijs vanaf 3 jaar zit er (denk ik) aan te komen. Echter zullen de tijden nooit gelijk zijn aan die van werkende ouders dus opvang blijft, in welke vorm dan ook.

10 jaar geleden

heb niet alle reacties gelezen. robots kunnen de menselijke liefde nooit vervangen! en het is nog maar over 12 jaar :) ik denk dat het veel onpersoonlijker gaat worden omdat de groepen steeds groter worden omdat zowel ouders aan de ene kant het te duur vinden, de organisatie het aan de andere kant ook moeten bezuinigen (als je kijkt wat zij er aan overhouden is het voor de groepsleidster ook geen topsalaris). Ik ben bang dat er veel te veel digitaal wordt getoond waardoor privacy minder wordt. als je nagaat dat je nu al organisaties hebt waarbij je kan inloggen op de groep van je kind om mee te kijken..tja ik zou als ik leidster was daar niet zo blij mee zijn, niet omdat ik iets te verbergen heb maar omdat ik wil dat mensen mij ook vertrouwen in mn kunde. en over 12 jaar zijn de kinderen nog slimmer als dat ze nu al zijn (als ik dan mn kindje bekijk is zij echt stuk slimmer en vooruit dan ik op die leeftijd)

10 jaar geleden

Ze hebben het al voor elkaar dat er hordes opa's en oma's op het schoolplein staan om 15.00 uur (want zelfs de naschoolse opvang is voor sommige niet te betalen)... ze hebben het ook voor elkaar gekregen dat veel vriendinnen van mij moesten stoppen met werken omdat ze anders geld moesten bijleggen)... ik denk zelf dat we er naar toe gaan dat de eerste 4 jaar van het kind mama of papa thuis moet blijven en zodra ze op de basisschool zitten dat ouders van klagenootjes ingeschakeld gaan worden (en dan de kindjes de ene dag bij jou en andere dag bij het klasgenootje thuis).. ik weet het ook niet meer;)