{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe voorkom ik een tandenpoetsdrama?

Elke avond moet ik Elfa letterlijk vangen om haar tandjes te poetsen. En daarna wordt het een niet echt gezelliger op.

Afbeelding blog 'Hoe voorkom ik een tandenpoetsdrama?'

Eigenlijk is ze vanaf het begin af aan al niet gek geweest op tandenpoetsen. Maar met frisse tegenzin lukte het altijd om goed te poetsen. 

Een aantal maanden geleden was het ineens een heel groot drama, tranen met tuiten als we moesten poetsen. Ik zocht wat tips online en kwam de tip tegen om samen tanden te poetsen. En dat werkte! Zij mocht onze tanden poetsen en wij die van haar. Zo werd het ineens gezellig in de badkamer. 

Maar sinds een weekje is het weer helemaal mis. Niets lijkt meer te werken om haar mond open te krijgen. 

Allereerst moet je haar overhalen om bij je te komen. Als ik na ellenlang wachten haar dan toch maar kom halen gaat haar mondje niet open. Eerder was het zo, dat als ik zei "tandenpoetsen" dan deed zij "aaah". Super deluxe. Nu dan het tegenovergestelde. 

Inmiddels heb ik een manier ontdekt waarbij ik toch goed kan poetsen en er geen hevige strijd wordt gevoerd of gehuild. Ik leg haar op mijn schoot, met de ene arm houd ik haar armpjes vast en in de andere hand de tandenborstel. Na enig geduld krijg ik de borstel in haar mond en kan ik goed achterin poetsen. Ondertussen zing ik een liedje. 

Ik weet het, ik kan haar tandenpoetsen en het is geen drama, maar ik vind dat ze ook moet leren om zonder dat ze in de houdgreep ligt haar tanden kan laten poetsen. 

Ze heeft het overigens van niemand vreemd. Als kind had ik er ook een hekel aan, ik kan me het nog helder herinneren hoe ik met mijn moeder stond te worstelen in de badkamer. Dus misschien is het gewoon een genetisch dingetje en moet ik me neerleggen bij het feit dat het een strijd zal blijven totdat ze het zelf kan. 

Of is er misschien een tip die ik nog niet ken? Ze is anderhalf dus een belonen of op de klok kijken etc heeft nog geen nut. 

(bron afbeelding: ivorenkruis.nl)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je