{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe voed je terwijl je zelf niet opgevoed bent?

Als je zelf zonder ouders bent opgegroeid, hoe weet je of jij je kinderen goed opvoedt?

Afbeelding blog 'Hoe voed je terwijl je zelf niet opgevoed bent? '

Ik was 6 jaar toen mijn moeder overleed. Daarna woonde ik bij mijn vader die al redelijk oud was. Hij was al 50 toen ik geboren werd dus dat is een groot leeftijdsverschil. Een verschil wat ik als kind goed heb gemerkt. Het leidde tot veel problemen. Er was weinig begrip, geduld en hij was enorm beschermd. Ik mocht weinig en toen ik in de puberteit kwam gaf dat veel problemen. Ik stal, ik toonde geen en ook school was 3x niks. Toen ik 18 was overleed mijn vader. Inmiddels ben ik nu 25.

Wat ik mij afvraag is: wat heb ik onbewust meegenomen en gebruik ik nu in mijn opvoeding? Gaat dit alles mijn opvoeding beïnvloeden? 

Dikwijls vraag ik mij af of ik mijn kinderen wel goed opvoed. Nu denk ik dat elke ouder zich dat afvraagt. Het is ook een stuk onzekerheid die elke ouder met zich meedraagt. Maar wat als je in je jeugd zo veel meemaakt? Wat voor effect heeft dat op jou al ouder zijnde uiteindelijk? Worden mijn kinderen net zo als ik was? Hoe ontwikkelen ze zich emotioneel en sociaal? Wat krijgen ze van mij mee onbewust?  

Gelukkig zijn mijn man en ik al lang bij elkaar en zijn we sinds kort gelukkig getrouwd. En ook al maken we van alles mee (wat ik in een nieuw blog de volgende keer zal toelichten) we zijn er altijd voor onze kinderen en we maken er altijd het beste van. 

Tot de volgende keer! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je