Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg
  • post

Hoe vervoer je een baby en peuter

Hoe doen jullie dat een baby en een peuter qua vervoer buiten een auto of het OV om. Van zomer gaan wij weer 3 weken naar Terschelling. We doen dan eigenlijk alles op de fiets, maar Fenna kan dan nog niet in het zitje dus hoe doen we dat dan? Wij denken aan een bakfiets, maar hoe bevestig je een baby daar dan in? en ja met zijn tweetjes in de bakfiets (elize en fenna) tja of dat geschikt is en of dat kan.. Wat denken jullie? En kies je voor 1 wiel voor of 2. Twee maakt stabieler, maar het sturen denk ik weer lastiger. Met al die duinen willen wij ook fietscomfort, maar fietst een bakfiets niet heel erg zwaar en stuurt moeizaam . Ook is hij natuurlijk enorm groot, dat neem je niet zomaar mee.  Tis nogal een investering je bent minimaal 600,- euro lichter.

Een fietskar hebben wij, maar mijn partner vindt het niet prettig dat hij onze kleine niet kan zien en denkt de kar te kunnen verliezen?? Tja dat laatste is natuurlijk onzin, maar het eerste begrijp ik geloof ik wel.

Dan heb je nog de baby-mee, dat is een fietsdrager voor de maxi cosi, maar deze moet dus achterop de fiets en tja.. daar zit Elize dus al. Nu zou mijn man ook eentje achterop kunnen hebben, maar het is ook handig wanneer ik ook alleen beide op de fiets zou kunnen vervoeren.

Wat is handig en wat is veilig?

 

10 jaar geleden

Wij hebben een baboe big Electric en ik had hem veeeeeeeeeeeeeel eerder willen hebben :D Eerst deed ik alles lopend of op mijn mamafiets maar dat was best tijdrovend en vermoeiend. Sinds mijn baboe doe ik alles met mijn fiets echt een super ding! En ik heb nog ruimte voor 2 kinderen extra en dat is ook heel makkelijk.

10 jaar geleden

Grappig! Zal bij ons op den duur ook wel zo worden hoor dat ze liever op de gewone fiets willen, omdat dat bijzonder is. Wij hebben bewust voor de Babboe city gekozen, omdat dat net fietst als een gewone fiets (en ik 'm eigenlijk stiekem ook mooier vind :-))en drie zitplaatsen is bij ons genoeg. Alleen de regentent van de Babboe city vind ik een onding....

10 jaar geleden

Jannie: Ja, er passen idd twee kinderen + maxi cosi in. De jongste past gewoon met haar benen tussen maxicosi en bankje en de oudste met één been naast de maxicosi en een been schuin voor de maxicosi langs (zij is 1.17m, dus niet extreem klein of erg groot voor een vijfjarige)Als we geen maxicosi meer nodig hebben, kunnen we een tweede bankje in de bak plaatsen. Wij hebben een afdak naast de schuur gebouwd om de bakfiets droog te kunnen stallen. Onze schuur paste hij echt niet meer in.

10 jaar geleden

voor mij hetzelfde dillema, ik vind fietskar ook niet fijn omdat je niet ziet wat er achter je gebeurt, met name in de drukke stad. Maar de reactie van sette is dan wel weer positief overweeg ook een bakfiets dus maar weer lastig te stallen met een al overvolle garage. Petra, passen in de baboe city dan twee kinderen + maxicosi? begrijp ik dat goed?