{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe vertel je je kind dat opa ongeneeslijk ziek is?

Hoe vertel je je kind dat opa ongeneeslijk ziek is, en niet meer beter gaat worden, op een manier die zij begrijpen? Lees hier de hele blog.

Afbeelding blog 'Hoe vertel je je kind dat opa ongeneeslijk ziek is?' Achtergrond blur afbeelding

Het heeft lang geduurd maar hier ben ik dan weer. Ik had even de tijd nodig om tot rust te komen en het slechte nieuws te verwerken.

Ongeneeslijk ziek

Een kleine twee maanden geleden kregen wij te horen dat mijn vader ongeneeslijk ziek is geworden. Hij heeft prostaat kanker met uitzaaiingen naar zijn longen en botten. Voor als nog gaat het goed met hem hij krijgt nu één keer per maand een spuit die ervoor zorgt dat zijn mannelijke hormoon stopt met werken en die zijn PSA-waarde laat zakken. Dat is gelukkig tot nu toe gebeurd.

Maar wat als het nou straks slechter gaat en als mijn kinderen gaan merken dat er iets is met opa, hoe ga ik hen dat vertellen, en dan natuurlijk op een manier dat ze het begrijpen? Gwen is bijna 4 jaar en Jayden is net 2 jaar geworden. Ik ben benieuwd naar jullie reacties en hoop dat ik hiermee geholpen kan worden.

Note van de redactie: Één van onze blogsters, biver75, is ook zoiets overkomen. Haar moeder werd ongeneeslijk ziek terwijl zij zelf bijna ging bevallen. Lees meer over deze situatie, waarin baby Ilse de taak had gekregen om nog tijd te rekken voor haar oma. Lees hier haar blogs.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je