{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe verdeel je de aandacht goed ?

Elke mama met 2 of meer kindjes moet toch hetzelfde gevoel hebben gehad als ik: doe ik het wel goed, geef ik ze allemaal voldoende aandacht, trek ik er niet eentje voor...?

Afbeelding blog 'Hoe verdeel je de aandacht goed ?'

 

Hoe verdeel ik de aandacht goed?

Odette tijdens het buiten spelen: " mama, wil je een (nep) ijsje?"
Ik: " ja, lekker, even wachten, ik moet Floris eerst helpen!"
Odette: "....."
Ik: " Zo, en waar is dat lekkere ijsje?"
Odette stuurs:"ja mama,nu is ie gesmolten..."
oh.....het valt lang niet altijd mee je aandacht te verdelen...zucht....

Ik heb 3 kindjes onder de 5 jaar en die hebben alle 3 de nodige aandacht nodig. dat valt lang niet mee voor moeders hoor!

Je moet toch ook nog het huishouden doen, misschien naar je werk, de oudste naar school brengen, leuk tegen je omgeving en je echtgenoot/partner doen en misschien ergens tussendoor ook nog even iets voor jezelf. Het valt allemaal niet mee! Zo ook vandaag. Ik was met  mijn dochtertje en jongste zoontje buiten en merkte dan toch dat de jongste ( 15 maanden) veel meer aandacht krijgt. Hij eet dan ook alles op( zelfs stenen), en wil overal op klimmen. Gevolg: Odette moet zichzelf vermaken en af en toe geef ik haar een complimentje of een kroel. Echt een spelletje buiten samen doen, vind ik lastig. Het komt er vooral op neer dat zij op dingen klimt en rond fietst en ik als een aap aan Floris zijn been hang om hem veilig de glijbaan af te krijgen.

Natuurlijk, als hij slaapt, is er meer tijd voor haar! Maar helaas doet hij dat niet altijd zo goed....Dat eeuwige schuldgevoel is bij iedereen bekend,  maar dat je er zelfs stress van kunt hebben, is nieuw voor mij. Dus alle tips zijn meer dan welkom!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je