Snap
  • Kind
  • post

Hoe verdeel je de aandacht goed ?

Elke mama met 2 of meer kindjes moet toch hetzelfde gevoel hebben gehad als ik: doe ik het wel goed, geef ik ze allemaal voldoende aandacht, trek ik er niet eentje voor...?

 

Hoe verdeel ik de aandacht goed?

Odette tijdens het buiten spelen: " mama, wil je een (nep) ijsje?"
Ik: " ja, lekker, even wachten, ik moet Floris eerst helpen!"
Odette: "....."
Ik: " Zo, en waar is dat lekkere ijsje?"
Odette stuurs:"ja mama,nu is ie gesmolten..."
oh.....het valt lang niet altijd mee je aandacht te verdelen...zucht....

Ik heb 3 kindjes onder de 5 jaar en die hebben alle 3 de nodige aandacht nodig. dat valt lang niet mee voor moeders hoor!

Je moet toch ook nog het huishouden doen, misschien naar je werk, de oudste naar school brengen, leuk tegen je omgeving en je echtgenoot/partner doen en misschien ergens tussendoor ook nog even iets voor jezelf. Het valt allemaal niet mee! Zo ook vandaag. Ik was met  mijn dochtertje en jongste zoontje buiten en merkte dan toch dat de jongste ( 15 maanden) veel meer aandacht krijgt. Hij eet dan ook alles op( zelfs stenen), en wil overal op klimmen. Gevolg: Odette moet zichzelf vermaken en af en toe geef ik haar een complimentje of een kroel. Echt een spelletje buiten samen doen, vind ik lastig. Het komt er vooral op neer dat zij op dingen klimt en rond fietst en ik als een aap aan Floris zijn been hang om hem veilig de glijbaan af te krijgen.

Natuurlijk, als hij slaapt, is er meer tijd voor haar! Maar helaas doet hij dat niet altijd zo goed....Dat eeuwige schuldgevoel is bij iedereen bekend,  maar dat je er zelfs stress van kunt hebben, is nieuw voor mij. Dus alle tips zijn meer dan welkom!

10 jaar geleden

bedankt voor jullie reacties. Blij dat ik niet de enige moeder met schuldgevoelens ben!maar we blijven ons best doen, toch!

10 jaar geleden

Nu met twee vind ik dat nog wel meevallen. Bij tijd en wijlen Mogen ze alleen met papa of mama iets doen of ergens mee naar toe of zoiets. Ik weet niet of er bij ons ooit een derde kindje komt, maar dan zouden we daar ook vast wel weer aan wennen en mee om kunnen gaan. Zo nu en dan een special momentje met een van je ouders en aandacht voor elkaar onderling.

10 jaar geleden

ik heb ook twee kinderen en ben alleen staand een van zes en een van vier maanden bijna in begin is dat ook moeilijk maar went wel ze krijgen albei even veel aandacht mijn zoon helpt graag mee als ik bezig ben met mijn dochter maar ik doe ook vaker hem aan kleuren zetten of tv ofzo en ernaa bij me roepen en dan hem zegt dat die goed heeft gedaan om ff te wachten, kinderen snappen dat best wel goed, in begin is het altijd beetje moelijk heo of wat,

10 jaar geleden

Ik heb nog maar 1 kindje en hopelijk krijg ik in de toekomst nog meerdere kinderen maar wat je zegt over dat aandacht verdelen, daar had ik het ook over met mijn man. Zou het best moeilijk vinden! Maar ik denk dat de kinderen het zelf niet door hebben, jij voelt je misschien af en toe schuldig maar zij zijn het zo vergeten ;)