{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe ver kan een kleuter lopen?

Is ze gewoon lui of zijn wij niet consequent genoeg?

Afbeelding blog 'Hoe ver kan een kleuter lopen? ' Achtergrond blur afbeelding

Mijn dochter van bijna 4 wil/kan niet lang lopen. Op en neer naar de supermarkt (700m heen en 700m terug) is al te ver. Als we naar de stad gaan wil ze bijna gelijk gedragen worden. Een dagje naar een dierentuin of pretpark zit er zonder buggy niet in.

Ik vraag me af of dit herkenbaar is. Is ze gewoon lui? Of heeft ze misschien een verkeerde manier van lopen aangeleerd, die misschien erg vermoeiend is? Heeft ze iets onder de lede?

Als we bijvoorbeeld boodschappen gaan doen in het dorp hier, dan weigert ze vrij snel te lopen. Ze moet van ons het eerste stuk zelf lopen, maar blijft de hele tijd piepen dat ze moe is. Uiteindelijk zwichten we en dan mag ze op het plankje van de kinderwagen staan of we tillen haar. Haar broertje van 1,5 kan bijna nog meer lopen! Zou dit komen doordat wij niet streng/consequent genoeg zijn wat dit betreft? Je zou toch zeggen dat een bijna kleuter wel wat langer kan lopen? 

Een loopfiets heeft ze nooit leuk gevonden, die hebben we weg gedaan. Toen ze 3 werd heeft ze van ons een fiets met zijwieltjes gekregen. Hier heeft ze een dag op gefietst en daarna heeft hij vervolgens 3 maanden in de schuur gestaan. Sindsdien gaat ze daar als een speer op! Ze fietst dus liever dan lopen. Ze gaat na de vakantie naar school en gaat dan ook naar de bso. Ze moet hier wel naar toe lopen.. En dat is verder als de supermarkt. We proberen nu het lopen te "oefenen", maar het gaat zeker nog niet van harte.

Hoe ver/lang kunnen jullie bijna kleuters lopen? Heb ik misschien te hoge verwachtingen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je