Snap
  • Kind

Hoe vaak gaan jouw kinderen in bad?

Dochter slaapt, Zoon kijkt Zandkasteel en Mama scrolled Facebook over. Komt er toch een werkelijk interresand artiekel voorbij!

Hoe vaak gaan jouw kinderen in bad? De vraag die word gesteld als titel van het artiekel. 

Mijn antwoord: Elke dag. Is dat gek dan?

Volgens dit artiekel dus wel!

Nou, als ik mijn kids een dag niet in bad heb gedaan voel ik me meteen slecht.. Als ik een dag niet heb gedouched voel ik me ook vies. Dan denk ik dat mijn kids dit ook voelen.. 

Maar dat is natuurlijk niet zo, toch? 

Er staat ook dat er steeds meer kinderen met exceem rond lopen. Meneer heeft inderdaad al exceem vanaf dat hij 3 maanden is.. En Mevrouw heeft droge huid in haar gezicht. Heb ik dit dan al die maanden zelf gevoed? :(

Te veel zeep is slecht. Dat snap ik. Maar op de Zwitsal flessen staat altijd dat deze "Zeep vrij" zijn. Waarom is Zwitsal dan "slecht"? Zit er een ander gek ingredient in? Of komt het door het hoge parfum gehalte? Voor Meneer hebben we altijd speciale bad producten gehad van de apotheek, voor die exceem. Maar vanuit daar of vanuit de huisarts nóóit de tip gehad om hem minder vaak in bad te doen? Waarom niet?! 

Welke bad producten gebruiken jullie, mede mama's?

Ik denk nadat ik dit kleine artiekel gelezen heb ze om de dag maar in bad ga doen. Is dat wel OK? 

Willen jullie met mij delen hoe vaak jullie kids in bad gaan, please?!

7 jaar geleden

Snap je gedachte gang helemaal! Ik doe mijn zoontje ook altijd om de dag in bad, soms vraag ik me wel eens af hoe veel ouders dat doen en of het qel vaak genoeg is. Maar ik weet dat wlke dag douchen niet goed is. Daarom is het bij ons 1 dag douchen/bad en 1 dag wassen we zijn gezicht, handjes, voetjes, oksels met een washand. Uiteraard met een schone luier word het daar ook zorgvuldig gereinigd met John Reese billendoekje (heel goed voor kinderen met huidproblemen!). Verder gebruiken we de producten van Naif. Ik verdiep me best wel erg in verzorgingaproducten en voedig en wil graag alles zo natuurlijk mogelijk met geen troep erin. Super fijne producten heeft naif. Zeker de moeite waard! Ik doe er ook heel lang mee.

7 jaar geleden

Hier 3 ongeveer keer in de week of meer (ligt ook aan het seizoen) Ook hier een droge huid en eczeem. Op advies van de kinderarts was het 2 keer per week in bad. Wij gebruiken neutral douche producten. Eczeem is bijna helemaal weg.

8 jaar geleden

Hier om de dag , en soms een dagje extra als die erg vies. Vaker vind ze huidje niet prettig dan zit die weer vol met eczeem . En tot dat die in bad ging ging die in bad.met balneum dat heeft veel verholpen .

8 jaar geleden

Minder vaak in bad is echt veel beter voor de huid! Mijn dochter gaat 1 keer in de 3 tot 6 dagen in bad of onder de douche. Zeep bij haar gebruik ik helemaal niet meer. Is ook echt niet nodig! Ook zonder 'zeep'(douche gel/badschuim etc.) worden ze ook echt wel schoon. Het verstoort alleen de natuurlijk balans van de huid. Zelf gebruik ik ook nooit douchegel, Al jaren niet meer en ik ben ook gewoon schoon en stik niet :P . Bij mijn dochter gebruik ik zelfs niet eens shampoo. Ik spoel alleen haar haren met water. Inmiddels is het al zeker 6 maand geleden dat haar haar voor het laatste is gewassen en iemand die het niet weet zou het ook echt niet zien. Ongeveer 1 maand geleden vertelde ik mijn moeder dat ik al zo lang het haar van me dochter niet had gewassen en ze had het niet eens gemerkt. (ze ziet mijn dochter echt vaak!!, soms dagelijks) Mijn moeder was echt heel erg verrast. Het schijnt dat er in veel douchegeld en shampoos ook hormoon verstorende stoffen zitten.... Ik blijf dus gewoon door gaan met geen 'zepen' gebruiken bij mijn dochter als ze ook gewoon zo schoon is. Zelf probeer ik ook van shampoo af te kicken maar dat lukt nog niet zo goed. Het schijnt namelijk zo te zijn dat als je ongeveer 2 maand je haar niet was (wel spoelen met water) de natuurlijke balans in je haar weer goed word en je haar word dan zelf reinigend. Daarnaast ook niet meer vet of droog. Alleen in de 2 maand kan je haar ook wel heel erg vet worden. Maar ja met steeds sollicitaties lopen kan ik dat niet maken.