{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe raak ik mijn melkproductie kwijt!

Geef nu al 8 weken geen borstvoeding meer na bijna 2.5 jaar, maar ik raak de melk niet kwijt.

Afbeelding blog 'Hoe raak ik mijn melkproductie kwijt!' Achtergrond blur afbeelding

Na bijna 2.5 jaar de borst geven besloot onze dochter om te stoppen. Geen probleem want ze deed dit door rustig af te bouwen, van eerst nog 9 x per dag na 2 maanden later 1-3 en maand later was ze er af. Ok, wat ik altijd al zei mocht zij het beslissen en dat heeft ze gedaan maar nu. Ik raak de melk niet kwijt. Alles geprobeerd maar die stuwing doet nu toch echt wel pijn. Al 8 weken lang heeft er niemand gedronken maar nog heb ik stuwing en veel melk. HA zei, volg 2 x geluidsgolftherapie en dan moet het opgelost zijn. Leuk dacht ik fijn maar nee niets is minder waar. Door de eerste x therapie zijn alle melkkliertjes juist aangespoord en een boost gekregen waardoor ik nog meer melk heb. Bij de tweede afspraak lactatie kundige door de fysiotherapeut ingeschakeld en die had dan maar als advies met medicijnen de melk kwijtraken. Maar dit moest wel onder strikte begeleiding want de bijwerkingen zijn best heftig. Zelf wil ik dolgraag van die melk af want dit doet pijn, maar ja heftige bijwerkingen zit ik ook niet op de wachten. Kolven geeft juist nog meer melk en dan blijf ik het stimuleren. 

Nu is het dus afwachten en morgen bij de HA alle informatie opvragen van de medicijn en vragen of er nog andere opties zijn. Nu zit ik tegen een borstontsteking aan omdat die melk niet weg kan. Mijn borsten "drogen" niet op. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je