Snap
  • Kind
  • Voeding

Hoe raak ik mijn melkproductie kwijt!

Geef nu al 8 weken geen borstvoeding meer na bijna 2.5 jaar, maar ik raak de melk niet kwijt.

Na bijna 2.5 jaar de borst geven besloot onze dochter om te stoppen. Geen probleem want ze deed dit door rustig af te bouwen, van eerst nog 9 x per dag na 2 maanden later 1-3 en maand later was ze er af. Ok, wat ik altijd al zei mocht zij het beslissen en dat heeft ze gedaan maar nu. Ik raak de melk niet kwijt. Alles geprobeerd maar die stuwing doet nu toch echt wel pijn. Al 8 weken lang heeft er niemand gedronken maar nog heb ik stuwing en veel melk. HA zei, volg 2 x geluidsgolftherapie en dan moet het opgelost zijn. Leuk dacht ik fijn maar nee niets is minder waar. Door de eerste x therapie zijn alle melkkliertjes juist aangespoord en een boost gekregen waardoor ik nog meer melk heb. Bij de tweede afspraak lactatie kundige door de fysiotherapeut ingeschakeld en die had dan maar als advies met medicijnen de melk kwijtraken. Maar dit moest wel onder strikte begeleiding want de bijwerkingen zijn best heftig. Zelf wil ik dolgraag van die melk af want dit doet pijn, maar ja heftige bijwerkingen zit ik ook niet op de wachten. Kolven geeft juist nog meer melk en dan blijf ik het stimuleren. 

Nu is het dus afwachten en morgen bij de HA alle informatie opvragen van de medicijn en vragen of er nog andere opties zijn. Nu zit ik tegen een borstontsteking aan omdat die melk niet weg kan. Mijn borsten "drogen" niet op. 

9 jaar geleden

Ach nee, wat vervelend voor je! Het hielp bij mij heel goed om stevige strakke bh's te dragen, ook in bed, maar als ik dit zo lees, ben je dat stadium al aardig voorbij. Hebben de pilletjes geholpen?

9 jaar geleden

Heb medicijnen voorgeschreven gekregen, woensdag ophalen en dan starten. Moet ze 2 dagen innemen, 2 per dag (ochtend avond) en dan moet de melk weg zijn, wel kan ik er flink duizelig van worden en lage bloeddruk (heb al lage bloeddruk dus ben extra voorzichtig) ben benieuwd hoe het gaat.

9 jaar geleden

Hoi Mama-cate Er zijn inderdaad pillen voor om de lactatie te remmen. Cabergoline heten ze. is wel op doktersvoorschrift. Dus vraag maar aan je huisarts. Vraag ook eens na bij www.aidulac.nl. Zeer goed advies van Annette Drop Succes Ingrid

9 jaar geleden

druppeltjes van Vsm, phytolacca decandra d6. Echt superspul. Te gebruiken bij borstontsteking, en bij overproductie. Maar ook als je wilt stoppen!