{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe overleef ik... spitsuur!

En dan ben je weer alleen... manlief die avonddienst heeft, dus het spitsuur met koken, eten, bad en bedtijd komt alleen op mij neer.

Afbeelding blog 'Hoe overleef ik... spitsuur!' Achtergrond blur afbeelding

Vond ik het ooit lastig om 1 of 2 kids te "overleven" in het drukke spitsuur tijd van koken, eten,  bad en bedtijd?! Dan zeg ik nu piece of cake. Nu doe ik dit alleen met 4 kids. Hoe ziet zo'n moment er dan uit? Ik zal afgelopen woensdag beschrijven, want dat was nog iets drukker dan anders rond etenstijd. Meestal heb ik namelijk geluk dat de baby zich niet meld voor een voeding onder etenstijd, maar afgelopen woensdag uiteraard net wel. Nu moet je weten dat die oudste 2 van mij van 2 en 4 op zich prima zelfstandig KUNNEN eten, maar dit gewoonweg niet doen of geen zin hebben of van tafel weglopen, dus ik moet ze soms een handje helpen als ik wil dat er nog IETS naar binnen gaat.

Goed ik heb het eten al van te voren voorbereid, zodat ik het alleen nog maar aan hoef te zetten als het tijd is en de kids zijn nog lekker aan het spelen ondertussen, je merkt dat ze al moe worden, want ze worden steeds drukker en hyper actief, maar goed nog eerder eten en slapen is ook geen optie ;-). Er moet nog wel even opgeruimd worden voor het eten. Dat ging die dag niet van harte, maar vooruit het is gelukt uiteindelijk.

Het is 5 uur.. etenstijd. "Jongens! Aan tafel," roep ik. Eerst krijg je te horen "Nee!" en "Blegh". "Dat willen we niet eten." Maar goed, dat negeren we gewoon en we gaan aan tafel. Heb bewust een Makkelijke maaltijd gekookt omdat ik alleen was. Andijvie stamppot, dan is er geen gevis met groente en aardappels e.d. Oh jee de baby wil een fles, snel iedereen aan tafel zetten met een bord voor zn neus. Inclusief mijn eigen bord vullen met eten. Ik zit aan het lange eind van de tafel. Baby op schoot met de fles (die geef ik met 1 hand de fles terwijl ik met mn andere hand mijn dreumes voer die links naast mij aan het korte eind van de tafel zit). De andere jongens zitten te spelen en klieren met hun eten, dus ik stop met dreumes voeren om de oudste 2 een hap te laten proeven, wat dus met een hoop liedjes, treintjes e.d te pas moet gaan.. en vooral niet meewerken. Eindelijk.. ze hebben allebei een hap genomen... Dus ik kan weer verder met dreumes eten geven en dan ook nog zelf mijn eten opeten, terwijl ik nog steeds de baby de fles geef. Nou dat was niet zo makkelijk, maar dat is weer gelukt.. Volgende project is de jongste 2 in bad doen. Ik loop naar boven toe om de baby even in zijn bedje te leggen, dan loop ik nogmaals heen en weer om dreumes in zijn bedje te zetten. De oudste 2 neem ik mee naar boven want als ik die beneden met zn tweeën samen laat halen ze kattenkwaad uit... Normaal gaan ze boven dan alsnog klieren, heen en weer rennen, de boel slopen of wat dan ook, maar afgelopen woensdag waren ze heel erg braaf. Terwijl ik het badje vulde en de baby in bad ging doen, ging mijn peuter er gezellig bij staan en mij helpen de baby te wassen. De oudste was onze dreumes aan het vermaken in zijn bedje, dus die 2 vermaakten zich ook wel samen. Nou baby was klaar, afdrogen, aankleden en weer in bedje leggen... (wonderbaarlijk genoeg bleef die toen ook gewoon stil, dat is ook niet altijd het geval)... Badje weer bijvullen met warm water, dreumes uitkleden en in bad doen. Toen wilden peuter en kleuter beiden meehelpen met hun broertje in  bad doen, dus dat ging ook allemaal best wel smooth die dag. Dreumes klaar, pyjama aan, tandjes poetsen en verhaaltje lezen terwijl de oudste 2 er gezellig bij zaten om ook mee te luisteren. Dat was nummer 2 in bed. Nu nummer 3 en 4 nog. Tandenpoetsen met de oudsten en naar de zolder. Jippie de oudste heeft vandaag wel zin om zichzelf aan te kleden, dus hoef ik alleen nog maar de luier te doen. (Soms is de oudste echt te moe om zichzelf aan te kleden en moet ik het doen). Kleuter is klaar en mag verhaaltje uitzoeken. Peuter nog even aankleden, die nooit meewerkt, maar ach vandaag was een goede dag toch? Dus ze hadden beiden snel de pyjama's aan en dus was het voorleestijd. Deze keer doen we dat op het bed van de oudste... Kleuter en peuter zitten er klaar voor. Mama heeft het boek en leest het verhaaltje voor. Daarna stuur ik peuter naar zijn eigen kamer en stop ik kleuter alvast even in. Bedlampje aan, gordijntjes dicht, kus en knuffel etc.. en ga ik een deurtje verder om bij peuter hetzelfde te doen. "Ik hou van jullie!". En ik loop de slaapkamers uit. Zo de kids liggen in bed (ergens tussen 6 en 7 uur).. tijd voor de was, keuken/eten opruimen, de laatste dingen in de woonkamer opruimen en indien nodig nog stofzuigen. Normaal is het dan ook stil en kan ik toch zeker wel v.a half 8 mijn eigen dingen doen. Maar ach die dag moest ik nog wel een paar x terug voor mijn peuter. Die had zogenaamd oorpijn (ik wist wel dat er niets was) en toen ik bove kwam bleek dat zn knuffel niet in  bed lag.. Even later schreeuwde die moord en brand omdat zn vinger nat was.. (tsja verschrikkelijk natuurlijk dat dat gebeurd als je je vingers in je mond stopt) ;)..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je