{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe overleef ik de vakantie...

Er zijn nu bijna 2 weken vakantie voorbij... Nog 4 weekjes vakantie/relaxen/genieten en hopelijk ook uitrusten.

Afbeelding blog 'Hoe overleef ik de vakantie...' Achtergrond blur afbeelding

Gister vroeg mijn kleuter wanneer die weer naar school mocht en dat die er NU heen wilde. Het duurde zo lang. Dat is in elk geval een positief iets dat mijn kleuter graag naar school wil. na de vakantie naar groep 2. Wat gaat de tijd hard en wat wordt hij al groot.

Voor de vakantie begon heb ik op pinterest al een heleboel ideetjes gevonden om te kunnen doen met slecht weer, je weet het tenslotte maar nooit met het weer hier in Nederland. Nu de mooi weer dingen nog.

Ik heb een aantal projectjes bedacht om mee te beginnen nu in de vakantie. Ik weet niet of het allemaal gaat lukken.

Het 1e project is de oudste leren fietsen zonder zijwielen. Na een week oefenen op zijn grote 16 inch fiets vond ie het nog steeds maar eng. Toen de zijwieltjes van de 12 inch van zn broertje gehaald,dat ging een stuk beter. Even oefenen en meneer fietste zo weg. Alleen nu nog oefenen met opstappen en de bochten doorfietsen zonder vallen, zodat hij het helemaal zelf kan. Helaas ging toen het fietsje stuk, maar een andere was snel gevonden op MP,. Die is alleen NET ietsje hoger, dus wat lastiger met t opstappen, maar het gaat al beter. Gister is het hem toch gelukt 2x zelf op te stappen en weg te fietsen... Progress!

Dan het project de dreumes los leren lopen.. Tsja hij doet t natuurlijk pas als hij er zelf klaar voor is, maar een beetje extra oefenen kan geen kwaad. Hij loopt al va een jaar oud langs de meubels en hij is nu 18 maand. Gister samen met de mijlpaal van de oudste heeft hij zijn eerste 2 losse stapjes gezet. Nu maar blijven oefenen.

En gister hadden we nog een mijlpaal, de kleine had 3x terug gerold van de buik naar de rug. Van rug naar buik kan die inmiddels al zo'n 2 maand. Hopelijk zet de trend zich voort. En deze mama kan niet trotser zijn.

Dan zou het leuk zijn als we ons 3e project ook nog kunnen laten slagen.. het 's nachts slapen zonder luier. Ik weet niet of het wel of niet gaat lukken, maar het zou toch wel mooi zijn.

Aangezien mijn man gewoon werkt en ik thuis ben met 4 kleintjes, vind ik het lastig om alleen met ze naar de speeltuin te gaan waar alledrie de kids natuurlijk een andere kant op stuiven en soms nog hulp nodig hebben.. en zo is dat met meer dingen zo dat het lastig is om alleen te doen, ik probeer dus op dagen dat ik alleen ben ook andere activiteiten te bedenken, die ook bij huis kunnen.

Anyway ik zal voor jullie ook nog even de tips op een rijtje zetten voor de activiteiten binnen bij slecht weer:
- ballon tennis (je maakt tennis rackets van papieren bordjes en houten roerstokjes van de verf (of in mijn geval pollepels).. en een ballon erbij en gegarandeerd een hele tijd pret.

- strijkraaltjes (natuurlijk alleen va een jaar of 5, maar wel super leuk, hoewel mijn peuter van 3 het ook geweldig vind.. en dan hoeft dat strijken nog niet eens perse)

- wikki sticks (mijn kids houden niet van smerige handjes of plak spul, maar de wikki sticks is net zoiets als klei, maar dan anders. Je kan de stokjes in allerlei vormen buigen/kneden en er leuke dingetjes van maken en ze ook weer opnieuw gebruiken. Geen lijm nodig, dus super creatief en handig.

marshmallow kunstwerken: bouw mooie gebouwen en torens van marshmallows en sate prikkers. Als je deze niet kunt/wilt kopen kan je ook klei gebruiken ipv marshmallows.

- ook wattenstaafjes in een piepschuimenbol prikken en de wattenstaafjes dan kleuren met een kleurstof is super leuk.

- mini golf van duplo (een klein balletje van bijv een tafelvoetbal spel, en van duplo maak je de holes en obstakels waar ze doorheen of omheen moeten slaan. De golfclub kan je ook zelf maken.

Leuke buitenactiviteiten zijn:

- Blikgooien, kegelen (allemaal simpel zelf te maken)

- Raket: plastic bekertjes aan een touwtje spannen en ze dan met een waterpistool naar de overkant spuiten

- Ik was aan het googelen op blikkenlopers (zo heten ze vroeger bij ons) blijken die dingen nu loopklossen te heten, je moet het maar weten.. Maar die ben ik nu ook nog zelf aan het maken voor mijn kinderen, dan kunnen ze daar ook lekker mee los gaan. 

- voor de wat oudere kindjes is ballondarten ook leuk (ballonnen op een houten plaat vastmaken en ze met dartpijltjes kapot proberen te gooien).

- Reuze domino: als je erg creatief bent kan je van houten plankjes domino stenen maken en deze lekker buiten spelen met de kids. Dit kan ook met jenga.

Mochten jullie ook nog leuke ideeën hebben voor bij huis hoor ik ze natuurlijk ook graag, maar hoop dat jullie ook wat aan deze ideetjes hebben.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je