{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe overleef ik de schoolvakantie...

De laatste schooldag is geweest, de tassen gevuld met werkboeken, schriften en werkjes. Kortom de vakantie is begonnen! Als ik naar buiten kijk heb ik nog niet bepaald het zomervakantie gevoel en vraag ik me af hoe ik deze zes weken met 4 terroristen in huis ga overleven....

Afbeelding blog 'Hoe overleef ik de schoolvakantie...'

Vier terroristen? Ja dat is hoe ik ze op het moment noem. Nog nooit zijn ze zo aan vakantie toe geweest  als nu. Ze bekvechten de hele dag, is het niet met elkaar dan is het met mij. Er komen woorden uit hun mond waarvan ik niet eens wist dat ze die kenden.... Na een schooljaar lang in het ritme, luisteren, goed je best doen zijn ze op en ten einde. Ik herken soms mijn eigen kids niet meer... Waar Noud die lieve schattige knuffelbeer was is hij op het moment een gefrustreerde kleuter die af en toe niet voor rede vatbaar is. Jesse die het liefst iedere dag de strijd aan gaat met mij en zijn broertje zorgt ook voor een hele uitdaging. En dan Ties & Stef, de jongste twee zitten ook weer even in een fase... En gelukkig gaat iedere fase voorbij maar als alles dan even samenkomt voelt het soms echt als overleven! 

Waar ik eerder altijd aan het aftellen was naar mijn eigen vakantie ben ik zelf qua werk eigenlijk nog helemaal niet aan vakantie toe. Ik vind het heerlijk dat de kids niet meer in het strakke ochtendregime hoeven maar ik vind het ook heerlijk dat ik om 07.30 uur rustig het pand verlaat en even een dagje “rust” heb. Maargoed over twee weken heb ik wel vakantie... drie weken lang, als ik er nu aan denk raak ik al lichtelijk in paniek... 

En waarom? Omdat ik me nu al druk maak over het weer, het gedrag van de kinderen, het slaapritme van de kinderen, of er wel genoeg tijd is om echt het vakantie gevoel te hebben, hoe we allemaal een relaxte vakantie kunnen hebben. Kortom een hele waslijst en dan heb ik nog lang niet alles wat zich in Mn hoofd afspeelt benoemd.... en het is natuurlijk grote onzin, dat weet ik zelf ook. Op heel veel dingen heb ik namelijk helemaal geen invloed. Ik probeer het dan ook “los te laten” maar dat is nog best lastig. 

Met vier kids wordt je echt wel makkelijker en kom je er achter wat er wel en niet belangrijk is. Maar wanneer we als gezin ineens drie weken samen thuis zijn is het in het begin altijd zoeken naar een ritme. Ik houd mezelf maar voor dat ze na twee weken vakantie vast weer wat beter in hun vel zitten en in de Relaxmodus staan en wanneer wij dan dus vakantie hebben het vast weer wat gezelliger is... 

Zodra ik vakantie krijg is het eigenlijk direct tijd om de boel in te pakken, ook iets waar ik zo naar uit kijk... not!  We vertrekken namelijk na het weekend naar de camping om even lekker 2 weken te kamperen. Ik heb er ongelooflijk veel zin in maar laat me er eerst maar zijn, alles wat eraan vooraf gaat levert zoveel stress op... gelukkig gaan mijn zusje en zwager met ons mee en hebben we dus een paar extra handen, en hersenen, Haha! Na vier kids zijn die van mij op sommige punten toch echt wel ernstig verweekt. Dan is het wel erg fijn als iemand anders bedenkt wat je nog moet inpakken! 

Ik ga genieten van mijn weekend met onze vier terroristen en proberen alles weer even los te laten... het komt zoals het komt! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je