Snap
  • Kind
  • post

Hoe ontdekt jouw kindje de buitenwereld?

Wanneer je kindje nog klein is (baby) neem jij hem/ haar overal mee naar toe. Op die manier ontdekt je kindje dat er meer is dan alleen thuis. Je merkt dat je kind naar mate hij groter wordt ook steeds meer van de wereld wil zien. Ze gaan alles interessant vinden en laten dat ook duidelijk merken.  Je gaat lekker met ze wandelen of lekker fietsen. Maar naast als die dagelijkse uitstapjes kan je ook verschillende dingen bezoeken. Denk aan de kinderboerderij, het zwembad een (overdekte)speeltuin etc. Er is zoooo ontzettend veel te zien en te ontdekken. Hoe pakken jullie dit aan? Laat je je kind erg vrij, zodat hij zelf ontdekt wat leuk of niet leuk is. Of wat eng is of juist niet? Of ben je erg beschermend en ontdek je het liefst samen met je kindje alles?

Zelf ga ik regelmatig naar Ballorig (een overdekte speel'tuin') Hier is een speciaal gedeelte voor kinderen van 0 tot 4. Ik kan hier mijn zoontje lekker spelen tussen andere kinderen en met andere kinderen. Ik merk dat hij hier wat zelfstandiger van wordt en meer zelf onderneemt.

Waar gaan jullie naar toe of ga vermijd je liever de plekken met veel kinderen? 

10 jaar geleden

Wij gaan veel wandelen maar ook naar het haasje over in dorst is hier 10 mn rijden vandaan ook een indoor speeltijd met een speciaal gedeelte van 0-4 jaar ze vind dat geweldig! Ben erg vrij ben wel erg opletten of er geen rare mannen opaf gaan (wegens verlede ook) hou der wel erg in de gaten maar ze mag gewoon haar gang gaan bij dat soort dingen, lekker spelen en ook met andere kinderen.