{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe noem jij het???

Samen met je zoon in bad. En dan komt een vraag waar je even over moet nadenken =)

Afbeelding blog 'Hoe noem jij het???' Achtergrond blur afbeelding

Zoals sommige van jullie weten is onze zoon 2,5 jaar oud. Hij praat heel goed, maar soms zou je willen dat hij nog even niks zegt. Of dat je zelf een beter antwoord had, achteraf gezien. Zo ook toen ik samen met Neo in bad zat. Het is altijd heel gezellig in bad. vaak ook erg lachwekkend, want soms als hij mij borst ziet, hang hij eraan om even tussen het spelen door te drinken.

Eergisteren gebeurde het. Hij ging met zijn hand onder water en kwam bij mijn vagina terecht. Meneer even voelen en toen vroeg hij of hij mocht kijken. Tuurlijk, ging ik staan, want ik ben wel voor openheid. Als mijn zoon iets wilt weten dat vind ik het normaal om het uit te leggen (op een manier die past bij de leeftijd).

Toen vroeg hij: "Mama, wat is dat?" Na een momentje nadenken (en allerlei woorden voor vagina gingen door mijn hoofd) zei ik: "Dat is mama's spleetje." Waarop Neo reageerde met: "O." En ging weer spelen alsof er niks gebeurd was.

Voor Neo is het natuurlijk geen groot ding. Maar ik vroeg me wel af. Hoe noem je het eigenlijk? Zijn penis noemen we "pielie". En op de een of andere manier vind ik het mannelijk geslachtsdeel makkelijker te benoemen dan het vrouwelijke. Ik vind alle namen die door mijn hoofd gingen voor het vrouwelijk geslachtsdeel gewoon niet klinken. Pruim, musch (Limburgs), fluit, doos, maar ook vagina. Ik vind het verschrikkelijk aanhoren. Vandaar dat spleetje uit mijn mond kwam, want de rest viel af. Terwijl ik met pielie, plasser, pieleman, leuter, piel, piemel en penis geen moeite heb.

Waarschijnlijk ben ik niet de enige die er "last" van heeft. Terwijl ik helemaal niet iemand ben die zich schaamt ofzoiets, ik vind het gewoon stomme woorden. En aangezien je bij een jongetje ook niet het woord penis gebruikt (als je kind nog klein is, en soms gebruiken volwassen mannen het nog niet eens om hun pielie te benoemen), vind ik het wel fijn als er niet een "lastig" woord als vagina kan worden gebruikt. Vagina klinkt ook niet vrolijk ofzo. Terwijl pielie toch wel een leuke klank heeft (vind ik dan)

Nou ben benieuwd naar de reacties =)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je