{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe leg je een kleuter uit dat opa overleden is?

Afbeelding blog 'Hoe leg je een kleuter uit dat opa overleden is?'
Mijn dochter van 4 jaar vroeg mij laatst:  Mama, waar is opa uit Leek? Ik heb haar uitgelegd dat opa overleden is toen ze 1 jaar oud was en dat hij nu begraven is. Nu was ze dus laatst met haar vader bij oma uit Leek thuis om de poezen te verzorgen (oma was op vakantie). Vroeg ze aan papa: 'Is oma uit Leek ook onder de grond?' Nu elke keer vraagt ze waar haar opa is, en elke keer wil ze het opnieuw horen. Ik vind dit best moeilijk om elke keer opnieuw te moeten vertellen, maar ze blijft het herhalen. Ook begint ze steeds over andere dingen en mensen of die ook dood zijn, en als je haar waarschuwt voor iets dat niet mag en gevaarlijk is, zegt ze 'Ga ik dan ook dood en onder de grond mam?' Heeft iemand hier ervaringen mee? Misschien wat tips voor mij hoe ik hiermee kan omgaan?    

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je