{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe leert jouw kind typen?

In een adaptieve online typecursus met 'edugaming', leert je kind al spelend.

Afbeelding blog 'Hoe leert jouw kind typen?'

Een goede typevaardigheid is onontbeerlijk voor een kind in de 21e eeuw. Maar ook al staan de 21ct century skills bij steeds meer scholen op het programma, de meeste scholen bieden nog geen typecursus aan. Hoe leert een kind dán typen?

Leren typen in de 21ste eeuw

Op mijn website schreef ik deze week een artikel over de voordelen van 'leren typen' voor kinderen van deze tijd en hier neem ik online type-programma 'Typetuin' eens onder de loep. De Typetuin is ontwikkeld in samenwerking met de faculteit ontwikkelingspsychologie van de UvA en maakt gebruik van 'edugaming' en 'adaptief leren'. Helemaal van nu dus...

Versla de Leesetende Plant

Het programma begint met een aantal video's die je samen met je kind bekijkt, zoals een introductiefilmpje over de 'leesetende plant' die in de Typetuin alle letters opvreet. Natuurlijk kun je de typetuin met verborgen type-krachten van de ondergang redden. Al oefenend stuit je op geheime codes en verdien je diamanten. Zo kom je telkens een level hoger.

Ook wordt er in enkele video's aandacht besteed aan de juiste typehouding, de positionering van de vingers en oefeningen om handen, vingers en polsen te ontspannen. Nuttige informatie, aangezien veel kinderen dat eigenlijk niet leren.

Het valt me op dat de animaties er erg mooi uit zien. Goed design. Rustige kleuren. Niet te kinderachtig, maar ook niet te eng.

Niet te moeilijk en niet te makkelijk

Dit programma past - via een slim algoritme - oefeningen aan naar het niveau waarop een kind leert. Als je zoon of dochter een oefening moeilijk vindt, wordt hij wat makkelijker en als het juist goed gaat worden de oefeningen wat moeilijker. Dit maakt deze typecursus geschikt voor alle leeftijden.

Spelend leren via edugaming

Het programma bestaat uit 7 verschillende levels, 1 bonuslevel, 3 games, een proefexamenlevel en een examenlevel. Bij level 1 begin je met losse letters. Hierna volgen de letterreeksen, woorden, woordreeksen, regels en uiteindelijk het proefexamen. 

Tussen de oefeningen speel je spelletjes die de lessen ondersteunen. Je kunt pas naar een volgend level als je voldoende getypt hebt en je score hoog genoeg is. Zo werkt je al 'spelend' toe naar het examen.

Hoe lang duurt leren typen eigenlijk? 

De inlogcode voor de Typetuin is 1 jaar geldig of totdat het programma is afgerond. Op de website staat dat 15 weken een mooi gemiddelde is als je elke dag 2x een kwartiertje oefent. Na het examen ontvang je het typediploma direct per mail (en later ook per post). 

Leerproblemen

Als je zoon of dochter leer- of concentratieproblemen heeft kun je bij aanvang kiezen voor een aangepaste normering. In plaats van 100 aanslagen per minuut behaalt je kind het diploma bijvoorbeeld met 75 aanslagen per minuut.

Wat kost het? 

Ik las op de website dat Typetuin nu een aanbieding heeft; 85 euro ipv 120 euro. Dat is een stuk goedkoper dan de concurrent en vele malen goedkoper dan ik 5 jaar geleden betaalde, kan ik je vertellen! 

Besluit je met een paar kinderen (of met je klas) mee te doen wordt het bedrag steeds lager.

Heb jij eigenlijk al nagedacht over hoe jouw kind leert typen?

See you here,

CoolhuntMom



*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je