{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe ik coach werd van onze F-jes

Liever niet op facebook redactie mamaplaats

Afbeelding blog 'Hoe ik coach werd van onze F-jes'

Zoals bij veel verschillende sportclubs moeten ook bij ons ouders een steentje bijdragen. Fruit verzorgen tussen de wedstrijden door, coachen, fluiten, uit shirtjes wassen, noem maar op.
Ik sta/stond op papier voor de bardiensten maar die er alleen bij thuiswedstrijden en omdat het een roulatiesysteem is kom je misschien 1x per jaar aan de beurt dus sta ik lekker met de andere ouders en een kop koffie langs het veld om te kijken hoe ons kroost het doet.

2 weken geleden was er een coach te weinig bij de uitwedstrijd dus bood ik aan dit te doen. In principe hebben we ook daarmee een roulatie systeem bedacht zodat iedereen een keer kan coachen. Dus ik kwam toch wel een keer aan de beurt waarom niet nu. Ik moet zeggen dat er schijnbaar weinig mensen op zaten/zitten te wachten.
Ik vond het het coachen leuk en de week erop zou mijn man aan de beurt zijn. Omdat hij last van zijn rug had ben ik in zijn plaats gaan coachen. Na afloop hoorde ik van mijn man dat de ouders langs de kant vonden dat ik dat leuk deed. Altijd leuk om een compliment te krijgen toch?

In onze groepsapp gaf ik aan dat ik coachen wel vaker wilde doen (rekeninghoudend dat ik bardienst kan hebben). Er kwam geen enkele melding op terug dus heb ik er verder ook niet meer aan gedacht. Een dag erna kreeg ik een uitnodiging voor een trainer/coach avond. Aangezien iedereen bij ons coach is verwachtte ik dat, misschien niet iedereen maar toch, er wat ouders aanwezig konden zijn en lekker konden sparren samen met de trainer.
Niet dus, ik was de enige en ook de trainer had het laten afweten. Na afloop heb ik tegen de (noem haar maar) coordinator van de jongste jeugd gezegd dat ik dit heel frustrerend vond. Zij begreep dit wat betreft de trainer maar gaf toen aan dat alleen ik en 1 andere man (die ook altijd staat te coachen) waren uitgenodigd voor de avond. De reden was omdat haar gemeld was dat wij de vaste coaches waren van het team!?!?
Klein detail: ik werk op de dag van de training en kan niet bij de training aanwezig kan zijn. Niet handig als je met de trainer wilt overleggen. Dus (en gelukkig kan dat) moet ik ook mijn werktijden hiervoor nog om gaan gooien. Maar dat heb ik er ook nog wel voor over, ik vind het echt leuk om te doen, ik ga het ook doen, maar de manier waarop dit gegaan is vind ik wel een beetje vreemd.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Mama, #sport

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je