Snap
  • Kind
  • Gezond

Hoe hou je een dreumes bezig tijdens koken

Wat te doen wanneer je moet koken en je de kleine niet in de gaten kan houden, hoe doe je dat?

In het weekend moet mijn man werken en dan moet ik toch koken voor mij en de kleine. Ik vind hem met bijna 16 maanden te oud om in de box te gaan, dat vind hij ook niet zo leuk meer. Maar toch is het ergens niet zo fijn als hij in de rest van het huis rond gaat scharrelen. Aangezien ik hem niet in de gaten kan houden en bij het koken kan het onveilige situaties opleveren. Hoe doen andere ouders dat?

Wat ik doe is niet altijd handig aangezien ik hem toch in de gaten wil houden. Zijn er nog ouders met tips? We laten hem niet in de kastjes rommelen omdat het niet helemaal veilig is uiteraard.

Wat ik soms doe:

- In de (kleine) keuken laten scharrelen en spelen met een pan en spatel

- Laten rommelen met de inhoud van de papierbak

- Soms toch in de box voor de keukendeur 

- Laten rondscharrelen in het huis en zo vaak mogelijk controleren.

7 jaar geleden

In de drager op mijn rug, of ik dump haar bij de buurvrouw om met het buurmeisje op K3 te dansen. AGV eten als ML niet kan oppassen tijdens het koken, want dat is schoonmaken aan tafel, vuur aanzetten, wekker op 10 minuten om telkens te kijken, maar ik hoef er niet bij te zijn, en met dit weer doen salades wonderen! Ook niet heet.

7 jaar geleden

Ik laat hem meestal gewoon spelen. Als hij in een dwarse bui is zet ik het of voor de televisie op een stoel aan het aanrecht met de kraan zachtjes lopend en een pannetje, lepel of zo. En dan met aan één kant een extra stoel met de leuning naar hem toe en aan de andere kant sta ik dan zelf. Bij ons zitten de wasbak en het fornuis een stukje uit elkaar. Als ik iets wil doen wat heet is moet hij even op de grond aan de kant staan. Als ik duidelijk zeg dat hij zo weer verder mag spelen accepteert hij dat. Hij is nu anderhalf, maar doe dat al een tijdje zo. Hij blij, ik blij.

7 jaar geleden

Wij hebben ook een open keuken en vaak laat ik mijn zoontje dan ook ff spelen, maar dat is niet altijd een succes. Als hij een dwarse dag heeft moet ik er heel de tijd heenlopen om te corrigeren en das niet fijn. Wat ik ook nog wel eens doe om zoveel mogelijk al tijdens zijn middagslaap te doen. Scheelt ook echt heel veel! Die van mij is nu anderhalf .. heb hier ook wel even mijn weg in moeten vinden hoor! Vond het ook echt lastig maar echt tijdens dat slaapje is ideaal!

7 jaar geleden

Ik deed het inderdaad een beetje zoals jij het beschrijft. Maar vaak genoeg zette ik haar ook in de kinderstoel voor de TV. Heel onpedagogisch verantwoord, maar dan wist ik in elk geval zeker dat ze geen fratsen uit zou halen als ik haar niet in het zicht had. De voorbereiding zoals aardappels schillen of groente snijden deed ik aan tafel zodat ze gewoon kon spelen. Als ik echt met koken bezig ging had en heb ik nog steeds liever geen kind om me heen. Stel dat die pan om wat voor reden dan ook toch omvalt of wat dan ook. Brr daar moet ik niet aan denken.