{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe het ooit begon...

Het begin van ons Instagram avontuur!

Afbeelding blog 'Hoe het ooit begon...' Achtergrond blur afbeelding

Soms krijg ik wel eens de vraag waarom ik met Instagram begonnen ben. Hoe ik dat gedaan heb. Hoe het is geworden zoals het nu is.

Ik ga het je vertellen.

In 2016 maakte ik, op aandringen van mijn schoonzusje, een account aan op Instagram. Ik deed er weinig mee, maar geinig om de posts van anderen te zien. Via een voorgesteld bericht zag ik Sjanz voorbij komen. Sjanz had nog geen webshop, maar verkocht wat kleertjes via Instagram. Je kon zelf de stof uitkiezen en dan maakte zij er wat moois van. De vrouw achter Sjanz, Janneke, woont heel toevallig een dorp verderop.

Ik bestelde voor Vajèn twee korte broekjes en ging die ophalen. Eenmaal thuis maakte ik er wat foto's van, welke ik op Instagram plaatste.

Janneke vroeg mij of ze deze foto's mocht delen. Uh ja, waarom niet?

Vervolgens bestelde ik nog twee jurkjes en maakte ook daar foto's van. Janneke haar dochter, Eline (elinezwitser, wie kent haar niet?) zat al in het 'Instagram wereldje'. Allebei vonden ze dat ik hier wat mee moest doen; vaker foto's maken van outfits en deze posten. Ik kreeg een hele uitleg over het Brandreppen en samenwerkingen. Lichtelijk geshockeerd dat dit bestond, zei ik stellig dat ik dit niet ging doen. Ik wilde mijn account niet openbaar maken, dat ging anderen helemaal niks aan.

Even later lanceerde Sjanz haar website. Een heuse shop! Hiervoor zocht ze dus brandreps. Maarja, ik had een privé account, dus ik ging het niet worden.

Bart vond het toch ook wel interessant worden en samen besloten we dat ik een apart account voor Vajèn aan zou maken, waar ik dus alleen foto's van haar zou delen.

Een goede start wel, want ik had direct een hele leuke samenwerking in de pocket.

Ik deed mee aan wat oproepen en werd zowaar een aantal keer uitgekozen. Van het een kwam het ander en voor ik het wist hadden we het er maar druk mee. Ik kocht een wit achtergrondsysteem (witte foto's waren toen nog hip he...) en we hadden elke week wel nieuwe setjes om op de foto te zetten.

Vanaf het begin heb ik gezegd dat Vajèn het leuk moet vinden. Zodra ze het niks meer vindt, kap ik ermee. Maar mevrouw houdt van aandacht, van kleding en van pakketjes. Win win.

We zijn nu ruim drie jaar verder en Vajèn is nog steeds onderdeel van team Sjanz. Inmiddels heeft ze al 5 (of was het 6?) keer een fotoshoot mogen doen en hangt er nog steeds veel moois in de kast van dit mooie merk.

Ook al maak ik nu heel andere foto's en zijn de samenwerkingen niet alleen maar kleding-gerelateerd meer, het was wel echt zo'n leuke periode. Nog altijd dankbaar dat ze me hebben overgehaald om dit te doen, het heeft ons zoveel moois gebracht!

Liefs,

Esther

@vajenraffsp

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je