Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

hoe gaan we er op uit vandaag? dat is de vraag.

Er zijn zoveel manieren om er op uit te gaan met je kinderen..maar hoe vervoer jij ze?

Mijn vraag aan andere mama's is: 

Hoe vervoer jij je ukkie (s)?

Een draagdoek durf ik niet ik ben bang dat ik hem niet goed in elkaar knoop en dat dan de baby eruit valt of dat hij los schiet ofzo maar ik vind het er wel leuk uitzien maar het is niks voor mij.

Ikzelf gebruik een draagzak en de kinderwagen en zodra mijn zoon in een buggy kan dan toveren we de kinderwagen om naar een buggy en gaat meneertje lopen en hij blijkt een echt avonturier dan gaan we denk ik ook een tuigje aanschaffen.....mensen hebben daar vaak commentaar op maar ik moet er niet aan denken dat mijn zoon onder een auto komt ofzo en tegenwoordig hebben ze super leuke dus ziet het er niet gelijk uit als een hondentuigje ;-)

Ik heb geen rijbewijs en heb nog geen mamafiets (komt wel zodra ons prulleke goed zelfstandig kan zitten en dus ook in een fietstoeltje kan) dus voor nu gebruik ik even de benenwagen of het openbaar vervoer, en dan is even boodschapjes doen een heel avontuur hahaha

Is het een kleine boodschap of moet ik even de hond uitlaten dan vind ik de draagzak ideaal! En moet ik de echt grote boodschappen doen dan gaat mijn prulleke in de kinderwagen, onder de kinderwagen hangt een boodschappenmand en aan de kinderwagen kan ik 1 tas hangen en dan heb ik nog een boodschappen trolley  (mijn vriend noemt het een ouwe vrouwen karretje ik noem het mijn bakbeest want er kan echt mega veel boodschappen in hihi).

Het is nogal een groot avontuur als ik de grote boodschappen moet doen met 1 hand bestuur ik de kinderwagen en in de andere hand mijn bakbeest....ik krijg vaak heel nieuwschierige en bewonderlijke blikken hahah gelukkig woon ik vlak bij een winkelcentrum en kennen ze mij daar heel goed =p ik kan op het voet gedeelte een mandje zetten dan staat ie vast tussrn de beugels en de rest laad ik in mijn karretje en bij de kassa haal ik het er weer uit 0=-) 

En dan ga ik zo wel 3 tot 4 keer op en neer tot ik alles thuis heb gekregen.... en ook dat is een hele klus want ik woon in een appartement zonder lift... gelukkig hoef ik maar 1 grote trap op want ik woon op de eerste etage.

Ik denk elke keer maar zo het is goed voor de conditie en zo verlies ik wat sneller mijn "baby" vet hahaha 

Xxx

8 jaar geleden

Toen ze klein was nam ik mijn dochter altijd mee in de wagen. Grote boodschappen deden we met zijn tweeën. Allebei een rugtas en een totebag en dan kan je heel wat meenemen. Nu kan ze op de fiets mee en kan ze dus in de boodschappenkar zitten. Bij een klein boodschapje laten we haar weleens zelf lopen, maar alleen als we met zijn tweeën zijn. Ik had laatst geen muntje bij me dus moest wel lopen. Mijn dochter pakte alles uit de schappen en wilde het ook in haar mond stoppen (bij de groenten afdeling). Ook bij de kassa moest ik haar in de gaten houden. Toen realiseerde ik me dat ze nu echt te zwaar wordt om op één arm te tillen. Dus als ik alleen ben, nemen we, zelfs voor de kleine boodschappen een karretje, totdat ze iets beter kan luisteren haha. Een tuigje vind ik niet nodig (tot nu toe). Als ze dreigt weg te lopen luisterd ze altijd als we haar roepen. Ze loopt ook niet in zeven sloten tegelijk. Maar ik kan me voorstellen dat als een kind echt in zijn eigen wereld zit en constant het gevaar opzoekt het wel nodig kan zijn.

8 jaar geleden

Ik ken dat gedoe als ze nog zo klein zijn... Supermarkt is bij ons aan de overkant van de weg. T toen mijn dochtertje klein was nam ik haar daarheen vaak mee in een sling maar heb het nooit ideaal gevonden. Toen mijn zoontje geboren was hadden ze net nieuwe winkelwagens met een speciale beugel erop waar je de maxi cosi op kunt zetten. Toen nam ik mijn zoontje voor de grote boodschappen in de buggy met maxi cosi erop mee. Buggy inklappen en op het krattenrekje, zoon in maxi cosi op de beugel en lekker boodschappen doen... Kar reed ik zo naar huis (ong. 100m) zette alle boodschappen bij de trap, kar terug, buggy uitklappen en met de buggy weer naar huis. Ik ben inmiddels wel fan van de zelfscan geworden omdat je dan je spullen gelijk in kunt pakken tijdens het winkelen, erg fijn als de kleine ongeduldig wordt en je dan niet met alles hoeft uit en in te laden bij de kassa... Verder deed ik bijna alles lopend met de kinderwagen, heb een fijne bak eronder waar veel in kan en een kwartiertje lopen naar de andere winkels of markt kan ik niet erg vinden. Nu de kids 2 en 4 zijn doe ik veel op de fiets, maar als we naar de markt ofzo gaan ga ik nog steeds lopen. Kinderwagen is toch wel erg fijn voor de boodschappen en als de jongste moe wordt...

8 jaar geleden

Jeetje dat klinkt als een hele onderneming, zo een karretje lijkt me super handig maar vind ik ook altijd wel een beetje een oma ding, gelukkig is het nog niet nodig geweest hier om het aan te schaffen. Wij doen altijd 1 x in de week grote boodschappen met z'n tweeën. Dan neem ik mijn zoontje mee in de ringsling. Tegenwoordig is hij oud genoeg om in het zitje van een wagentje te zitten dus nu zit hij daar. Wij hebben geen auto maar als ik alleen boodschappen doe ga ik het liefst met de fiets, dan kunnen de boodschappen in de krat voorop en hoef ik niet zo veel te tillen of ik neem de wagen en hang van alles aan het stuur en doe dingen in het mandje onderin. Voor gewoon leuke wandelingen doe ik zl in een doek, hier was ik van te voren ook erg bang voor maar bleek echt 10 x mee te vallen en voor langere stukken gebruik ik de wagen of de drager.