Snap
  • Kind
  • post_short

Hoe gaan jullie om met peuterdriftbuien?

Zoals mijn vorige blog al aangaf; ik heb een pittig mannetje thuis! Hoe gaan jullie met HEFTIGE driftbuien om?

Ik heb er al een blog over geschreven, mijn mannetje van ruim 2 is een heetgebakerd typje! Zeker nu hij in de peuterpuberteit zit, kan hij echt ontploffen, ongeduldig zijn en heeeeel druk zijn.

Vaak kan ik er goed mee om gaan, maar soms pffff. Consequent zijn is volgens mij DE echte belangrijke regel, wat vandaag niet mag, mag morgen ook enne, overmorgen ook niet! Maar hoe lastig is dat soms niet!

Hebben jullie kids hier ook zo'n last van en hoe los je driftbuien op?

10 jaar geleden

Idd rustig en consequent. Maar wat wij ook hebben geleerd is benoemen. Kinderen luisteren niet naar hele zinnen, maar alleen naar begin en einde. Dus zeg wat hij niet mag doen en eindig met wat hij wel moet doen. Bijv: niet gillen j.j., praat maar zachtjes (oid) Onze dochter was een vreselijke peuterpuber, maar geloof me, de aanhouder wint. Blijf rustig en geef ook aan je man/vriend aan als je dat even niet kan. Dan kan hij het overnemen. Sterkte! Komt goed ;)

10 jaar geleden

Ja wij zijn wat sneller met zijn stouthoek zeg maar, want hij kan het echt erg bont maken haha. In het begin was het hier ook niet zo heftig, maar ineens komt dat haha. Hier helpt hij ook met alles mee en ik leg alles altijd uit. Ik probeer ook altijd eerst een soort compromis te maken, als hij een snoepje wil en het mag niet, uitleggen dat hij inderdaad na het slapen ofzo, of bij thuiskomt een snoepje krijgt. De ene keer werkt het, de andere keer wordt hij boos ;-).

10 jaar geleden

Ja die test en uitprobeerfase hebben we hier al vroeg gehad haha. Dus nu ook vroeg inde peuterpuberteit haha.

10 jaar geleden

Ja, het ligt aan de situatie, als hij thuis driftig is en keihard gaat gillen (en dat kan hij hard!) dan willen we hem toch leren dat dat echt niet mag, dus moet hij afkoelen in de gang op zijn strafplekje, als dat echt niet werkt in zijn kamer. En dan maken we het inderdaad goed.