{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe ga je om met de wintertijd?

Afbeelding blog 'Hoe ga je om met de wintertijd?'

Hoe ga je om met de wintertijd?

25 oktober gaat de klok een uur terug. Voor de meeste is dat lekker een uurtje langer slapen. Maar voor ouders met een vroege vogel is het iets minder leuk. Want als je kindje normaal om 6.00 wakker wordt, wordt die nu om 05.00 wakker. Erg vroeg dus!

Hoe kun je hier dan het beste mee omgaan?

Begin een week van tevoren en schuif alle activiteiten, steeds elke dag 10 minuten op. Doe dit niet alleen met te slaapjes maar ook met de maaltijden en het bedtijdritueel.

Gaat je kind bijvoorbeeld om 19.00 uur naar bed dan schuif je elke dag 10 minuten op tot je op 20.00 zit.

Breng je kind niet ineens later naar bed, dit zal alleen maar zorgen voor vroeg waken en onrustige nachten.

Wordt je kindje toch voor 6 uur wakker? Laat je kindje liggen tot het 6 uur is. Je wilt niet dat hij gaat wennen aan het eerder opstaan. Behandel alles voor 6 uur dus als nacht.

En maak gebruik van het licht. Om 6 uur lekker het licht aan en de dag goed starten. En ga zoveel mogelijk naar buiten in de ochtend.

Houdt er rekening mee dat het lichaam even moet wennen aan een nieuw ritme, zorg voor voldoende rustmomentjes gedurende de dag.

Heb jij al een vroege vogel en wil je heel graag wat langer blijven liggen in de ochtend? Dan kan ik je zeker mijn vroege vogel gids adviseren. Deze is te koop op mijn website.

Kom je er zelf niet uit? Je mag altijd contact met me opnemen voor vrijblijvend advies 0652632349

Liefs janine

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je