{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe druk ben ik nou eigenlijk?

Niet op Facebook Svp

Afbeelding blog 'Hoe druk ben ik nou eigenlijk?'

Wij houden van (actief) bezig zijn. We doen 2 a 3 keer in de week aan krachttraining, Ik doe daarmaast aan veldhockey en ben coach van het hockeyteam van mijn zoon. Mijn jongste begint aanstaande vrijdag met zijn eerste zwemles en naast dit alles werken we allebei 32 uur per week waarvan ik 2x een halve dag.

Maar hoe druk zijn we nou echt?
Als je naast je werk 2 avonden (en soms een derde keer in het weekend) per week traint en je man ook (en niet tegelijk want iemand moet op de kinderen letten) ben je al 4 van de 7 avonden kwijt. Gemiddeld ben je toch 2 uur per keer weg. Als de hockey weer begint ben ik woensdagmiddag om 17:00 op de hockey om met de trainer te bespreken wat meegenomen moet worden naar de competitie. 20:00 uur begint mijn eigen training van 1,5 uur dus ben ik niet voor 22:00 uur thuis. Dat is dus 5 van de 7.

Vanaf aanstaande vrijdag gaat mijn zoontje naar zwemles. Dit is om 17:35. Dan zijn we dus pas 19:00 uur weer thuis en moet er nog gegeten worden. Ik neem dit even mee als standaard want dit gaat minimaal een jaar duren. Oke er is dan nog een stukje avond over dus dat is 5,5 van de 7.
Zaterdagochtend is de competitie, afhankelijk van waar het is kun je stellen dat je de ochtend standaard kwijt bent. En aangezien ik coach ben wordt er van mij verwacht (en ook van mijzelf) dat ik iedere zaterdag aanwezig ben. Uiteraard kan ik ook wel een keer niet maar dit is wederom de standaard. Weer een halve dag, dat is dan 6 van 7.

Oke, dat is de standaard. We houden dus zeg maar 1 dag over waar we niets te doen hebben. Maar als ik dan kijk wat we allemaal weer gepland/te doen hebben:
40 jarig huwelijksfeest van oom en tante 6 januari
We hebben kaartjes voor Slagharen gewonnen. Geldig tot 7 januari
Ik heb via de Rabo klantendagen kaarten gekocht voor de Efteling voor 17 maart
Ik heb kaarten voor de Family Obstacle run gekocht in Mei
Ik heb kaarten voor de Family Obstacle run gekocht in September

Niet dat ik er last van heb want zoals ik begon: Wij houden van actief bezig zijn. Maar zijn jullie levens ook zo druk of is dit tegenwoordig gewoon de standaard in een gezin met kinderen?


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Mama, #druk

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je