Snap
  • Kind
  • post

Hoe doen jullie Sinterklaas en kerst?

Ik bedoel qua cadeautjes? Wij vieren dit jaar Sinterklaas met mijn nichtjes en kleine kids en de kerst met de overige familie, waar ook cadeautjes onder de boom horen!

Hoe doen jullie dat? Zo dubbel feest? Sinterklaas doen we met mijn nichtjes en kleine kids en zij vonden 10 (kleine, betaalbare) cadeautjes wel leuk per kind. Ik vind het best veel, maar goed mijn zoontje is pas 2 en vindt cadeautjes uitpakken ge-wel-dig, maar heeft nog niet het besef wat het nou allemaal precies in houdt.

Dus ik dacht voor Sinterklaas leuke, betaalbare dingen scoren. Ik heb al het een en ander verzameld bij winkels als Kruidvat, Trekpleister en Zeeman. Leuke auto'tjes, legpuzzels, kleurboekjes en dat soort dingen. Ik denk dat ik nog even bij Action ga kijken en zo wel 10 kleine dingen bij elkaar krijg voor weinig.

Maar dan de Kerst ook nog... Die vieren we met de rest van de familie en worden er ook weer cadeautjes onder de boom verwacht. Wel zo leuk natuurlijk! Maar ja, dan weer van alles kopen?!

Ik kan me herinneren toen wij heel klein waren, we ook Sinterklaas met alle nichtjes en neefjes (toevallig allemaal dezelfde leeftijd, heel leuk!) vierden en dat was altijd uitgebreid. En dan met de kerst lagen er ook weer cadeautjes onder de boom haha. Maar naast een kerstboom die dalijk opstaat, heb ik helaas GEEN geldboom in de tuin haha.

Mijn zoon was ook in september jarig en er ligt nog een bergje op de kast, omdat we niet alles in een keer wilden geven. Dus sommige dingen opnieuw inpakken? Zou dat raar zijn? Hij weet natuurlijk nog niet precies wat hij wel en niet heeft. Behalve zijn favorieten natuurlijk.

Hoe doen jullie de feestdagen? Vieren jullie beiden uitgebreid? Of een van de twee?

10 jaar geleden

Hier wordt zowel Sint als Kerst gevierd.....en eigenlijk alleen omdat mijn schoonouders Sint willen vieren en mijn ouders kerst. We houden het wel bij een paar kleine kadootjes. Met Sint vieren we het met een grote groep en er is afgesproken dat ieder stel voor elk kind één kado regelt voor max. 10 euro. Elk kind krijgt dan 5 kadootjes. En de volwassenen hebben lootjes getrokken. En voor kerst moet nog iets afgesproken worden, maar dat zal ook zoiets worden waarschijnlijk. En bij ons staan er ook nuttige dingen zoals een pyjama op het lijstje. En op de lijstjes die verspreid worden onder de familie staat ook gewoon een klein speelgoedautootje en een kleurboek. Kleine kadootjes dus. Het gaat om het idee. De kadootjes voor mijn eigen kids koop ik meestal gedurende het jaar (als een mooie aanbieding voorbij komt ofzo, kruidvat heeft meestal net na de zomer een magazijnuitverkoop....) om de kosten te spreiden.

10 jaar geleden

Wij doen alleen aan sinterklaas. Heeft je zoontje geen kleren nodig? Onze dochter krijgt deels speelgoed en deels kleding. Ze is nu 21 maanden. kleurboekjes met potloden vindt ze heel leuk en zijn heel goedkoop te krijgen. 10 cadeautjes vind ik veel. Onze dochter krijgt er 6. schoen zetten doen we nog niet. Misschien minder cadeau's doen? Je zoontje zal het zo gauw niet doorhebben en tegen je familie kun je zeggen dat hij al genoeg heeft? Als je vindt dat hij genoeg spulletjes heeft kun je inderdaad ook dingen opnieuw inpakken.

10 jaar geleden

Hier doen we dit jaar nog niets. Maar in het vervolg. Houden wij het binnen ons eigen gezin. Alleen met sinterklaas. Opa en oma zijn van beide kanten altijd welkom en dat is het. Anders wordt het te veel en ook te veel kado's en wordt kopen om te kopen. En dat vind ik onzin.

10 jaar geleden

Wij doen wel sinterklaas. Zo leuk!!! Maar doen niet teveel kadootjes Alles bij elkaar 5 betaalbare kadootjes per kind. Je hebt nl ook het schoenzetten. Tja en met 3 kids moet het wel leuk blijven natuurlijk. Met kerst doen wij geen kadootjes.