{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe doen andere ouders dit dan?

De laatste tijd hoor ik het steeds vaker, dat het zo bijzonder schijnt te zijn dat ik (bijna) altijd gezond kook.... Am I the only one?!

Afbeelding blog 'Hoe doen andere ouders dit dan?' Achtergrond blur afbeelding

De laatste tijd hoor ik het steeds vaker, dat het zo bijzonder schijnt te zijn dat ik (bijna) altijd gezond kook.... 'Vroeger' voor ik een kind had, waren wij ook makkelijker en haalden we vaak wat te eten, of bestelden toch wel wekelijks wat, maar ook toen kookten we toch wel gezond. Maar nu de kleine man erbij is, vind ik het heel belangrijk om hem gezond te laten eten.

Dat is echt niet iedere avond 'aardappels-groente-vlees', maar ook pasta's, rijst, bami, nasi etc. Voor mij niet bijzonder, wij zijn beide ook zo opgevoed! Mijn moeder kookte ook altijd gewoon.

Maar de laatste tijd hoor ik steeds vaker berichten om me heen dat ik zo 'gezond' kook en toevallig pas geleden waren er familieleden hier aan het werk in ons huis en waren de mannen zo verbaasd dat ik zo 'lekker' kookte voor ze (want ze aten 's avonds mee). Terwijl dat gewoon eten was en niets bijzonders... Beide hebben ook (jonge) kinderen thuis en vrouwen uiteraard hihi. Maar ik kreeg te horen dat het bij hen niet verder kwam dan een ovenschotel uit een pakje gemaakt en meerdere keren in de week eten halen of bestellen of even onderweg een broodje eten met de kinders. Tuurlijk doen wij die dingen ook wel eens, maar meer bij uitzondering, want avondeten doen wij gewoon met z'n allen aan tafel.... En zo ook vrienden van ons met een peuter van dezelfde leeftijd (tussen de 2,5 en 3 jaar), die hem meerdere keren in de week een Olvarit bakje geven als avondeten, omdat het zo makkelijk is.

In mijn ogen is het heel normaal om 's avonds gezellig aan tafel te eten en gewoon groente etc te eten. Maar ik hoor de laatste tijd zo vaak dat dit dus bij andere gezinnen niet zo gaat? Ben ik dan zo ouderwets hierin? Ik denk het niet! Ik wil gewoon dat we allemaal gezond en gevarieerd eten en tuurlijk eten wij ook patat of een keer een diepvries pizza of gewoon een broodje. En tuurlijk halen wij ook wel eens wat of eten we wat onderweg. Maar dit is meer 'af en toe' dan meerdere keren in de week.

Ik wil ook echt niemand veroordelen, maar met opgroeiende kinderen moet je toch als ouders het goede voorbeeld geven?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je