{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe bereid ik mij en mijn kind voor op de basisschool!?

2 weken geleden ging ik op zoek naar de datum om mijn dochtertje in te schrijven op de basisschool. Het bleek 18-01-2016 te zijn.

Afbeelding blog 'Hoe bereid ik mij en mijn kind voor op de basisschool!?' Achtergrond blur afbeelding

Dat wil zeggen dat ik morgen aan het einde van de middag naar de basisschool mag om mijn kleine meisje in te schrijven. Ze wordt begin juli 4, maar omdat ze dan maar een paar weekjes school heeft, zal ze pas na de zomervakantie beginnen. Voor mijn idee is het een hele nieuwe deur die open gaat en ik vind het dan ook behoorlijk spannend!

Met het kinderdagverblijf waar ze nu zit, heb ik eigenlijk nooit zo een moeite gehad. Ik ben er nooit huilend weggegaan, omdat ik het een grote/zware stap vond. Ik ken die mensen al heel lang, al voordat ik kinderen kreeg, misschien heeft dat er iets mee te maken. Of omdat ze nu naar een school gaat, waar de leeftijden heel wat meer verschillen tegenover de 0 t/m 4 jaar. Ze zit daarnaast ook heel erg op haar plek, ze heeft echt haar vriendinnetjes en dat zal lastig worden als ze naar een andere school gaat.

Wat voor mij weer wel vertrouwd is, deze school is de school waar ik als 4-jarige ook begonnen ben en daar mijn hele basisschool carrière gezeten heb. Als is er een nieuwe school gebouwd, dus het is wel heel wat opgeknapt. Ik vind alleen dat ze zo ontzettend groot wordt, omdat de stap ook gewoon heel groot is. Ik ben zelf enorm benieuwd wat zij er van gaat vinden en ik vind het zelf ook spannend wat ik er van ga vinden. We zitten nu al jaren in dit ritme en ineens veranderd er heel wat in dat ritme. 

Ik hoor ook verhalen van vrienden met kindjes die al ouder zijn en al naar de 'grote' school gaan. Ze vertellen dat hun kinderen sindsdien een grotere mond hebben, vieze woorden kennen en meer dingen zien en oppakken. Ik ben heel erg benieuwd, want mijn meisje is nu eigenlijk een heel lief meisje. Ze is niet altijd braaf, maar ze is wel een makkelijk kind. Dat zie ik vooral nu ik een 2e heb, die wat meer aandacht opeist!

Maarja, morgen gaat toch echt dichterbij komen! Hoe hebben jullie je voorbereid op de basisschool? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je