Snap
  • Kind
  • creche
  • huisarts
  • ziek
  • prikkels
  • Oververmoeid

Hij wordt maar niet beter, wat is er aan de hand?

Een paar maanden geleden begon het met een ‘griepje‘. Tenminste, dat dachten we. Onze oudste was absoluut niet in z’n hum, had last van verhoging/koorts en het leek iedere keer te gebeuren als hij weer naar school ging. Nu blijkt dat er wel wat meer aan de hand kan zijn…

Na 2,5 week ziek zijn is hij vorige week dinsdag weer een paar uurtjes naar de crèche geweest. Hoewel ik hoopte dat we het achter de rug hadden haalde ik hem weer op van de crèche en was het weer raak. Zijn juf zei nog dat hij niet fit was, dit zette me aan het denken. Ik vond dat hij nu wel fit was en heb hem daarom naar school gebracht. Heb ik het dan echt zo verkeerd ingeschat?

Van verhoging naar koorts, daar gaan we weer

Eenmaal thuis was hij niet te genieten. Ik heb een filmpje gemaakt op de avond voor hij naar school ging en de avond waarna hij op school is geweest. Een wereld van verschil! Hij zat niet lekker in zijn vel en wist zich geen raad met zichzelf. Reageerde het af op alles en iedereen in zijn buurt. Wilde niet spelen, niet eten en niet drinken. We beginnen weer opnieuw. Na een slapeloze nacht merkte ik dat hij wel erg warm aanvoelde. Na het meten van zijn temperatuur had hij verhoging, 37,5. Die middag liep de verhoging ondanks de zetpillen op naar 38,3, die avond werd het 39,9.

Ik had vorige week bij de huisarts een formulier meegekregen voor het bloedprikken. Dit met de afspraak dat wanneer hij afgelopen dinsdag nog niet beter was we zouden gaan prikken. Niet zomaar, want dat kan een traumatische ervaring zijn voor jonge kindjes. Het formulier had ik dinsdag bij het oud papier gegooid, hij was tenslotte beter. Dit heb ik er afgelopen donderdag uitgevist en we zijn vrijdagochtend gaan prikken.

En daar was de uitslag van het bloedprikken

Gelukkig is het meegevallen en hadden we na het prikken een afspraak gepland staan bij de huisarts. Zij kreeg aan het einde van de middag de eerste uitslagen door en hij heeft inderdaad verhoogde ontstekingswaarden. De rest van de uitslagen waren goed, geen gekke dingen. Wel gaf ze me aan dat ze nog op één uitslag wil wachten, deze gaat via een ander ziekenhuis en duurt iets langer. Gezien het ziektebeeld is ze benieuwd wat er uit komt omdat het zomaar eens dit zou kunnen zijn… Pfeiffer.

Prikkels

In eerste instantie schrok ik ervan, er schoten vragen door me heen of hij daar wel overheen komt. Wat dit betekend voor hem en of er consequenties aan hangen. Na wat zoeken op Google kwam ik erachter dat het ook kan meevallen en hij er overheen groeit. En inderdaad, wat er staat omschreven komt duidelijk overeen met de klachten. Zeker ook omdat het al speelt sinds hij naar de crèche gaat. Wanneer niet lekker in zijn vel zit is hij gevoeliger voor indrukken. Hij pakt sowieso alles meteen op en ziet alles om zich heen. Hij ziet bijvoorbeeld een vliegtuig terwijl wij hem moeten zoeken. Mieren ziet hij kruipen vanaf zijn stoel en hij houdt alles om zich heen in de gaten. Veel prikkels dus!

Ik schreef al eerder dat voor mijn gevoel het bezoek aan de crèche niet al te best verliep. Hierop heb ik wat kritiek gekregen en vooral de uitspraak dat ‘het erbij hoort‘. Natuurlijk hoort het erbij, de verkoudheden, snottebellen, de griepjes en oververmoeidheid. Maar dat hij na 3 uurtjes crèche direct last krijgt van een rothumeur, ontstekingen en koorts en daardoor 2 weken ziek is kan in mijn ogen niet normaal zijn. Zeker niet wanneer het nu 3x op rij op deze manier verloopt. Nu blijkt ook dat er meer aan de hand is. De huisarts heeft laten weten dat wanneer dit het niet is we verder gaan zoeken. Koorts is er niet zomaar, niet zo vaak.

Ik ben eigenlijk nieuwsgierig en vooral heel benieuwd naar andere ervaringen. Heb jij of ken jij iemand met jonge kindjes wie te maken hebben gehad met klachten rondom de ziekte van Pheiffer? Zo ja, heb je ook tips?

Liefs, Bianca

4 jaar geleden

Wat fijn om jullie reacties/ervaringen te lezen, dankjewel. Ik zet zometeen het vervolg online. Op dit moment heeft hij weer koorts en zit hij niet lekker in zijn velletje. Hij kan niets hebben en zit zichzelf in de weg.. :(

4 jaar geleden

Nou niet direct pfeiffer maar dit doet bij mij wel bellen rinkelen wij hebben vanaf oktober steeds een ziek meisje van bijna 4. Niet eten wel veel drinken steeds hoge koorts heel moe zijn en gewoon niet lekker in haar hum . Al serieus 25x bij ha geweest doorgestuurd naar kinderarts maar word steeds afgescheept met het is een flinke verkoudheid ze moet er doorheen al 9 maanden!!! Ik weer t niet meer. Maar dit is wel iets om even aandacht aan te geven! Beterschap met je mannetje.

4 jaar geleden

Ik weet niet meer zeker of het zo was of niet bij een kindje van een vriendin, dus heb haar even een bericht gestuurd via Messenger. Maar als eerste, moederinstinct is zoooo sterk. Ik weet dat het moeilijk is maar vertrouw daar op. Het heeft mij letterlijk het leven van mijn derde baby gered! Anders was ik haar ook tijdens het laatste trimester verloren. En misschien een tip, toen was ik nog wel een jonger hoor, dus weet niet meer precies hoe ik het gedaan had. Maar mijn beide ouders zijn ziek, moeder CVS, maar mijn jonge broertje ook. En ik zag hem kwakkelen en het moeilijk hebben met school. Ik heb toen dacht ik de tweede kamer aangeschreven en kreeg een mooie berg nuttige informatie met dingen waar je kind dan recht op heeft. Bijvoorbeeld een plekje om even wat te rusten. Dat hij extra begeleiding kon krijgen ed. Misschien kan je dat ook proberen. Wie niet waagt wie niet wint. Heel veel sterkte ermee en jij kent je kind beter dan wie dan ook.

4 jaar geleden

Wat vervelend! Hoop dat je snel de uitslag heb! Ik zelf heb er bij mijn meiden geen ervaring mee. Maar ik heb zelf de ziekte van Pfeiffer gehad op redelijk jonge leeftijd (8jaar) toen heerste er nog een taboe op. Uiteindelijk hebben mijn ouders erop gestaan om op Pfeiffer te testen omdat de symptomen ze geel bekend voor kwamen, mijn vader heeft zelf de ziekte van Pfeiffer gehad. Met veel rust en halve dagen school ben ik er overheen gegroeid. Wel heb ik nog steeds dat ik erg snel oververmoeid ben en na drukke dagen echt langer dan een ander nodig heb om bij te komen. Bij mijn oudste dochter merk ik wel dat zij ook snel kortst heeft na “drukke” dagen, vaak op de dagen dat zij naar het kdv gaat. Wij halen haar dan altijd op en zorgen dan dat ze alle tijd heeft om weer tot rust te komen. Hoe ouder ze wordt hoe minder het wordt ( ze is nu bijna 3)