Snap
  • Kind
  • Gezond

Het went niet en gaat nooit wennen.

Dan komt dat telefoontje. Het wordt toch weer een operatie met weer een correctie en pen in de voetjes

(vorige blog )

Ik was op mijn werk toen ik het telefoontje kreeg. Helaas kon ik niet opnemen en stond het op mijn voicemail. De behandeling moest over. Twee weken gipsen en dan een nieuwe operatie gevolgd door een paar weken gips.

Dan voelt het toch eventjes of de vloer onder je verdwijnt. Meteen kwamen de herinneringen aan een krijsende baby met pijn aan zijn voetjes en de tijd dat het duurde voordat we morfine kregen om die pijn te stillen. En dan ook de extra zorgen. Hij loopt eindelijk en vind dat fantastisch. Moet ik een twee-jarige dan in een rolstoel gaan zetten? Hoe moet dat bij de opvang? Hoe houd je een peuter rustig met gips? We gaan met de hele familie op vakantie naar Portugal. Mag een kind met gips het vliegtuig in (btw: nee dus). Het vloog me echt naar de keel.

Na even gepraat te hebben met mijn manager ben ik naar huis gegaan om even tot rust te komen en na te denken.

Op ene gegeven moment was de rust in mijn hoofd weer wedergekeerd en gingen we ons voorbereiden op de operatie. Afspraken met het kinderdagverblijf over de periode dat Guido in het gips zou zitten, maar niet mocht lopen. Afspraken met het ziekenhuis wanneer er gegipst zou worden en ook een kleine jongen voorbereiden op de operatie. Hierbij ook lof aan de kinderdagopvang. Zij hebben met de hele groep het thema ziekenhuis ingelast. Door middel van verhalen, boekjes, knutselwerken en simpele filmpjes hebben ze voor iedereen het ziekenhuis en gips een stuk grijpbaarder gemaakt.

Zelf heb ik met de gipscasten en de mondkapjes en dergelijke die we van de vorige keer nog hadden het hele proces meerdere keren op een knuffel-konijn nagespeeld. Zo heb ik Guido en Melissa voorbereid op wat er ging gebeuren. Zo kon ik een beetje voorkomen dat alles tijdens de operatie heel vreemd zou zijn voor Guido. 

volgende blog

7 jaar geleden

Respect hoor voor je man en schoonvader om dat eind te rijden. Gelukkig dus niet heel erg ver weg :). Ik ben benieuwd naar je volgende blog

7 jaar geleden

In de volgende bloggen vertel ik welke toeren we allemaal uitgehaald hebben :-) Maar vraagstukken waren het wel. Gelukkig heb ik een creatieve schoonmoeder die met goede ideeen kwam om ook op vakantie een peuter met gips in het zwembad te kunnen laten spelen. En heb ik een man en schoonvader die niet te beroerd zijn om autotochten van 48 uur te maken om vliegtuigen te omzeilen. De opvang was fantastisch toen. Heel veel respect voor de 'juffies' daar. Zij hebben ons zo geholpen om goed door deze periode heen. Voor zowel Guido als voor mijn dochter Melissa.

7 jaar geleden

Hoe hebben jullie dat gedaan met de vakantie? Dat vraag ik mij gelijk af. Wel naar dat het weer moest en wat is het kdv er goed mee omgegaan zeg. Dat was denk ik goud waard. Ik ben benieuwd naar hoe het verder gegaan is maar ik hoop echt dat jullie zoon er niet al te veel last van gehad heeft.