{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het went niet en gaat nooit wennen.

Dan komt dat telefoontje. Het wordt toch weer een operatie met weer een correctie en pen in de voetjes

Afbeelding blog 'Het went niet en gaat nooit wennen. ' Achtergrond blur afbeelding

(vorige blog )

Ik was op mijn werk toen ik het telefoontje kreeg. Helaas kon ik niet opnemen en stond het op mijn voicemail. De behandeling moest over. Twee weken gipsen en dan een nieuwe operatie gevolgd door een paar weken gips.

Dan voelt het toch eventjes of de vloer onder je verdwijnt. Meteen kwamen de herinneringen aan een krijsende baby met pijn aan zijn voetjes en de tijd dat het duurde voordat we morfine kregen om die pijn te stillen. En dan ook de extra zorgen. Hij loopt eindelijk en vind dat fantastisch. Moet ik een twee-jarige dan in een rolstoel gaan zetten? Hoe moet dat bij de opvang? Hoe houd je een peuter rustig met gips? We gaan met de hele familie op vakantie naar Portugal. Mag een kind met gips het vliegtuig in (btw: nee dus). Het vloog me echt naar de keel.

Na even gepraat te hebben met mijn manager ben ik naar huis gegaan om even tot rust te komen en na te denken.

Op ene gegeven moment was de rust in mijn hoofd weer wedergekeerd en gingen we ons voorbereiden op de operatie. Afspraken met het kinderdagverblijf over de periode dat Guido in het gips zou zitten, maar niet mocht lopen. Afspraken met het ziekenhuis wanneer er gegipst zou worden en ook een kleine jongen voorbereiden op de operatie. Hierbij ook lof aan de kinderdagopvang. Zij hebben met de hele groep het thema ziekenhuis ingelast. Door middel van verhalen, boekjes, knutselwerken en simpele filmpjes hebben ze voor iedereen het ziekenhuis en gips een stuk grijpbaarder gemaakt.

Zelf heb ik met de gipscasten en de mondkapjes en dergelijke die we van de vorige keer nog hadden het hele proces meerdere keren op een knuffel-konijn nagespeeld. Zo heb ik Guido en Melissa voorbereid op wat er ging gebeuren. Zo kon ik een beetje voorkomen dat alles tijdens de operatie heel vreemd zou zijn voor Guido. 

volgende blog

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Kind, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je