Snap
  • Kind
  • huisarts
  • ziek
  • prikkels
  • Oververmoeid
  • pfeiffer

Het vervolg, de uitslag van het bloedonderzoek

Een paar maanden geleden begon het met een ‘griepje‘. Tenminste, dat dachten we. Onze oudste was absoluut niet in z’n hum, had last van verhoging/koorts en het leek iedere keer te gebeuren als hij weer naar school ging. Nu blijkt dat er wel wat meer aan de hand kan zijn…

Net voor het weekend kreeg ik te horen dat de uitslag op het prikken van Pfeiffer positief blijkt te zijn. Positief nam ik in eerste instantie verkeerd op, maar naar mate de uitleg kwam realiseerde ik me dat ze me vertelde dat mijn zoontje op dit moment Pfeiffer heeft. “Rustig aan doen, goed kijken wat hij wel en niet kan en eventueel met paracetamol de verhoging verdrukken. Het kan zomaar een half jaar duren.” Oké, gaan we dat doen.

Toch is het onduidelijk

Maar dan is het weekend, er gaan allerlei vragen door me heen. Maar vooral; Waarvan dan die koorts? Van de ene kant was ik blij met de uitslag. Nu kunnen we het beestje een naam geven en weten we waar hij last van heeft. Maar van de andere kant is het zo raar. We zijn vorige week een middagje wezen spelen in de binnenspeeltuin en hij was de dag erna van slag, uit z’n doen. Is dit Pfeiffer? Is een middag spelen buitenshuis al teveel?

Koorts, hoort dit bij Pfeiffer?

Zaterdagmiddag had hij opeens 39,5 graden koorts, zondagochtend (gisteren) was er niets aan de hand. Hoort dit ook bij het ziektebeeld? In de avond was hij weer doodop. We zijn ’s middags een paar uurtjes bij mijn ouders geweest en je kon zien aan zijn vermoeide oogjes en witte gezichtje dat we naar huis konden gaan. Hij is gelukkig meteen lekker in slaap gevallen ’s avonds.

En zijn broertje, krijgt hij het ook?

Zijn jonge broertje had nog energie genoeg. Want ook dat is nu natuurlijk een risico. Krijgt hij het ook? En zo ja, zal hij er ook zo’n last van hebben? Ik heb gelezen dat bijna alle kindjes last krijgen van dit virus. En dat dit zich ook kan uiten door een zware verkoudheid. Maar hopen dat de jongste bij deze groep hoort (fingers-crossed).

Op dit moment heeft hij weer koorts, zit hij niet lekker in zijn velletje. Ik blijf het goed in de gaten houden en heb netjes bijgehouden wat we doen en hoe hij daarop reageert. Zeker met de koorts, dat zit me niet lekker. Is er iemand bekend met deze combinatie? Wordt vervolgd…

Liefs, Bianca

4 jaar geleden

Hoi Bianca, ik herken jou verhaal enorm. M’n zoontje heeft het ook gehad. Hij liep al zo lang t kwakkelen en waren al meerdere keren naar de huisarts geweest maar tot een bloedonderzoek kwam het niet. Ze hebben zelfs eerst nog zijn amandelen eruit gehaald omdat ze dachten dat dat de boosdoener was. Na lang aandringen kwam er eindelijk een bloedonderzoek. Waar inderdaad de ziekte van pfeiffer uit kwam. Eindelijk werden m’n vermoedens bevestigd. Ik heb m’n ook vaak schuldig gevoeld als wij naar de supermarkt liepen hier 5 minuten vandaan en hij dat niet redde, ik hoor mijzelf nog zeggen kom doorlopen zo een klein stukje moet je wel kunnen lopen je word bijna 4.(dit is 1 van de vele voorbeelden) Als ik het allemaal veel eerder had geweten hadden we zoveel meer rekening met hem kunnen houden en vaker toe kunnen geven aan ze vermoeidheid. Ik ben van mening dat hij dan veel minder last gehad zou hebben van de nasleep van de ziekte. Hij kon ook uit het niets bijna 40 graden koorts hebben, vaak viel hij dan in slaap op de bank en als die wakker werd was de koorts ook weer gezakt. Bij ons kwam dat over alsof zijn lichaam dan aangaf: het is nu echt even genoeg geweest. Het deed m’n echt veel verdriet om te zien dat alles hem zoveel energie koste en dat hij niet alles kon wat andere kids van zijn leeftijd wel konden want hij wilde wel zo graag! Ik hoop dat je kleintje zich snel weer wat beter voelt. Lieve groetjes.

4 jaar geleden

We hebben het alle 3 gehad. Mijn zoontje, mijn man en ikzelf. Absoluut niet leuk. Idd gepaard met koorts en keelpijn. Eigenlijk met ziek en moe overall. Vroeger bleef je een half jaar thuis, nu wordt geadviseerd om door te gaan. Uiteraard niet wanneer er op dat moment koorts in het spel is. Zo gezond mogelijk eten en zorgen voor een stabiel ritme in alles. Succes en beterschap samen. Zo niet leuk! Btw wij zijn er nu een goed half jaar vanaf.. dus dit is vrij recent.

4 jaar geleden

Ik heb als student pfeifer gehad. Ik had het heel heftig. Ruim een week hoge koorts, klieren alles ontstoken. Eerstte 6 weken sliep ik gemiddeld 17 uur per dag. Ik ben er bijna 6 maand grotendeels door uit de running geweest daarna heel langzaam beter geworden. Ze noemen het wel eens de kus ziekte. Het wordt overgeslagen door speeksel, kussen, zelfde beker ofzo gebruiken geeft mogelijkheid tot besmetting.

4 jaar geleden

Ik heb zelf pfeiffer gekregen 5 jaar geleden, mijn dochter was toen 2, ik had enorme keelontsteking en 41 graden koorts aangetikt. Ik ben 2 weken erg ziek geweest, en daarna een tijd een "dip" veel moe, maar is geleidelijk aan minder geworden, wel nog een hele tijd savonds eerder moe geweest, of langer last gehad van een latertje. Beterschap!!