{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het vervolg, de uitslag van het bloedonderzoek

Een paar maanden geleden begon het met een ‘griepje‘. Tenminste, dat dachten we. Onze oudste was absoluut niet in z’n hum, had last van verhoging/koorts en het leek iedere keer te gebeuren als hij weer naar school ging. Nu blijkt dat er wel wat meer aan de hand kan zijn…

Afbeelding blog 'Het vervolg, de uitslag van het bloedonderzoek'

Net voor het weekend kreeg ik te horen dat de uitslag op het prikken van Pfeiffer positief blijkt te zijn. Positief nam ik in eerste instantie verkeerd op, maar naar mate de uitleg kwam realiseerde ik me dat ze me vertelde dat mijn zoontje op dit moment Pfeiffer heeft. “Rustig aan doen, goed kijken wat hij wel en niet kan en eventueel met paracetamol de verhoging verdrukken. Het kan zomaar een half jaar duren.” Oké, gaan we dat doen.

Toch is het onduidelijk

Maar dan is het weekend, er gaan allerlei vragen door me heen. Maar vooral; Waarvan dan die koorts? Van de ene kant was ik blij met de uitslag. Nu kunnen we het beestje een naam geven en weten we waar hij last van heeft. Maar van de andere kant is het zo raar. We zijn vorige week een middagje wezen spelen in de binnenspeeltuin en hij was de dag erna van slag, uit z’n doen. Is dit Pfeiffer? Is een middag spelen buitenshuis al teveel?

Koorts, hoort dit bij Pfeiffer?

Zaterdagmiddag had hij opeens 39,5 graden koorts, zondagochtend (gisteren) was er niets aan de hand. Hoort dit ook bij het ziektebeeld? In de avond was hij weer doodop. We zijn ’s middags een paar uurtjes bij mijn ouders geweest en je kon zien aan zijn vermoeide oogjes en witte gezichtje dat we naar huis konden gaan. Hij is gelukkig meteen lekker in slaap gevallen ’s avonds.

En zijn broertje, krijgt hij het ook?

Zijn jonge broertje had nog energie genoeg. Want ook dat is nu natuurlijk een risico. Krijgt hij het ook? En zo ja, zal hij er ook zo’n last van hebben? Ik heb gelezen dat bijna alle kindjes last krijgen van dit virus. En dat dit zich ook kan uiten door een zware verkoudheid. Maar hopen dat de jongste bij deze groep hoort (fingers-crossed).

Op dit moment heeft hij weer koorts, zit hij niet lekker in zijn velletje. Ik blijf het goed in de gaten houden en heb netjes bijgehouden wat we doen en hoe hij daarop reageert. Zeker met de koorts, dat zit me niet lekker. Is er iemand bekend met deze combinatie? Wordt vervolgd…

Liefs, Bianca

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je